16
Mayıs
2024
Perşembe
BESNİ - ADIYAMAN

Soğuk güneş enerji sistemini patlattı

Kar yağışının ardından soğuk havanın hakim olduğu Adıyaman'ın Besni İlçesi'nde güneş enerji sistemleri suların donmasıyla patladı. 

İlçe merkezinde aşırı soğuklar nedeniyle saçaklar oluşurken, çatılarda bulunan güneş enerjileri buz tuttu. 

Eksi 7 dereceye düşen hava sıcaklığı sebebiyle buz tutan güneş enerji sistemleri, buzlanmaya daha fazla dayanamayarak patladı. Enerji sahipleri sabah uyandıklarında enerjilerin patlamış olduğunu görünce şaşkına döndü. 

İlçede bulunan güneş enerji tamircileri ise işlerin artmasından dolayı memnun. Daha önceden günde bir iki tane güneş enerjisi tamiri yapan tamirci Seydi Vakkas Meşen, "Daha önceden günde bir-iki tane güneş enerjisi ve su saati tamiratı yapıyordum fakat soğukların bastırmasıyla birlikte bu sayı en az 20'ye çıktı. Vatandaşımız güneş enerjilerinin patlamaması için enerjilere giden suyu tamamen kapatmamalı ve damlamalı şekilde bırakmalı çünkü sular tazyikli geldiği ve havalar soğuk olduğu için patlama meydana geliyor" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2007 Cuma 16:57:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sami yigit IP: 88.231.46.xxx Tarih : 9.02.2007 23:19:29
bu işi 25 yıl yaptıktan sonra şeker hastası oldum ve bıraktım haberden ve resimden anladıgım kadarı ile görünen sistemler tabii sirkülasyonlu açık devre dedigimiz yazlık sistemlerdir bu sistemler sadece yazın çalışır yani nisan aralık ayları arası çalışır haberden anladıgım kadarı ile yapan ustalar suçlanmaktadır.bizim insanımız bir mamül aldıgında ustayıda satın aldıgını sanıyor.yani uzun lafın kısası bu sistemler 1.2.3.4.ncü aylarda boşaltılması lazım tabiki patlar kardeşim .antifirizli sistem var niye almadınız.