18
Mayıs
2024
Cumartesi
BESNİ - ADIYAMAN

Tarihi eserler müzeye teslim edildi

Adıyaman’ın Besni İlçesi’nde kaçak kazı yapan şahıslar tarafından çıkarılan tarihi eserler, mahkeme kararıyla Adıyaman Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi.

2003 yılında Besni İlçesi’nde jandarma ekipleri, kaçak kazı yaparak tarihi eser bulan şahısları yakalamıştı. Şahısların kazısı sonucu ele geçirilen 48 adet envanterlik (sağlam), 127 adet etütlük (kırık) olmak üzere toplam 175 adet tarihi eser, mahkeme kararıyla korunmak ve muhafaza edilerek sergilenmek üzere Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Adıyaman Müze Müdürü Arkeolog Fehmi Eraslan, teslim edilen eserlerin sağlam olanlarının sergileneceğini belirterek, "Mahkeme tarafından korunmak ve muhafaza edilmek üzere teslim edilen tarihi eserlerin sağlam olanlarını vitrinlerde sergileyeceğiz.

Kırık olan parçaları ise muhafaza edeceğiz. Vatandaşlarımızın tarihi eserler konusunda daha duyarlı davranmasını istiyoruz. Kültür varlıklarının yanlış ellere geçmesini önlemek için yetkililere bilgi verilmesi gerekir" dedi.

Ele geçirilerek müzeye teslim edilen tarihi eserler içersinde Hellenistik döneme ait ve çok değerli ve kutsal olarak kabul edilen sgillata ünik kase, Roma ve Bizans dönemlerine ait kandil, kemik obje parçaları, bronz para, cam boncuk bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2005 Perşembe 12:58:08
Güncelleme :3 Mart 2005 Perşembe 13:01:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?