23
Mayıs
2024
Perşembe
BESNİ - ADIYAMAN

Taş: Besni'de 112 sorunu çözüldü

Adıyaman Sağlık Müdürü M. Emin Taş, şube müdür ve yardımcıları ile birlikte toplantı yaparak 2004 yılının genel değerlendirmesini yaptı. Taş, geçtiğimiz yıl ayrıca Besni'nin 112 acil servis sorununu giderdiklerini söyledi.

Sağlık sektöründe 2004 yılında yapılan ve 2005 yılında yapılması gereken çalışmaların ele alındığı toplantıda, 2004 yılının sağlık sektöründe atılım yılı olduğu vurgulandı. Şube müdür ve yardımcılarıyla yapılan 2004 yılı değerlendirme toplantısında, personel ve binaların genel durumu, yeşil kartlı vatandaşlar, bakanlığın uyguladığı projelerde Adıyaman’ın durumu, 112 acil servisin ilçelerdeki durumu ve hizmet içi eğitimler konuları slayt gösterileri ile gösterildi. Adıyaman Sağlık Müdürü M. Emin Taş, 2004 yılında özellikle binaların onarım ve yapımına ağırlık verildiğini belirterek, "Adıyaman merkez ve ilçelerinde 6 sağlık ocağı ve Kahta Devlet Hastanesi ek binasının ihalesi yapıldı, Adıyaman Devlet Hastanesi yeni Acil Servis binasının ödeneği temin edilerek ihalesi gerçekleştirildi. Bunun yanında 9 sağlık ocağı ve sağlık merkezinin onarımı yapıldı" dedi.

Merkez ve ilçelerde bulunan devlet hastaneleri ve sağlık merkezlerinde birçok yeni üniteyi faaliyete geçirdiklerini kaydeden M. Emin Taş, Acil 112 sağlık hizmetlerinde iyileştirme yapıldığını ve Adıyaman merkezde 2. istasyon açılarak, Kahta, Besni, Sincik, Tut ve Çelikhan İlçeleri’nde acil 112 servisinin faaliyete geçtiğini bildirdi. Sağlık Bakanlığı tarafından açılan sözleşmeli personel kadrosu ile personel sıkıntısının büyük bir kısmının giderildiğini belirten Taş, "Hastane ve sağlık ocaklarındaki personel sıkıntımızı büyük oranda giderdik. Bundan sonra küçük yerlerde bulunan sağlık ocaklarına personel takviyesi yapmak için kolları sıvadık. Bakanlığın başlattığı demir gibi Türkiye ve bebek dostu il projelerini başarı ile tamamladık. Kızamık aşısında 108 bin öğrenci aşılanarak yüzde 97 gibi bir oran yakaladık. Adıyaman’da sayıları fazla olan yeşil kartlı vatandaşların büyük çoğunluğunun yeşil kartları yenilenerek 200 bin kişiye yeşil kart verildi" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2005 Salı 14:41:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?