26
Mayıs
2024
Pazar
BESNİ - ADIYAMAN

YİBO'ya güçlendirme çalışması

Adıyaman'ın Besni ilçesinde yaklaşık 4 yıldır atıl durumda bekleyen 75. Yıl Kemal Tabak Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) güçlendirme çalışmaları başladı.

Besni 75. Yıl Kemal Tabak YİBO'nun güçlendirme çalışmalarının ardından 2010-2011 eğitim ve öğretim sezonuna yetiştirileceği belirtildi. Yetkililer, güçlendirme çalışmalarının ardından okulun bakım ve onarımın yapılacağını, 4 yıldır kullanılmayan ve atıl durumda bulunan okulun büyük bir sıkıntıyı ortadan kaldıracağını ifade ettiler.

Güçlendirme çalışmaları yerinde inceleyen İlçe Mili Eğitim Müdürü Mehmet Arslan, Milletvekili Mehmet Erdoğan'ın yakın takibi ve girişimleri sonucu İl Özel İdaresi tarafından Temmuz ayında güçlendirme ve onarım proje ihalesinin yapıldığını belirtti. Arslan, "Güçlendirme çalışması Adıyaman İl Özel İdaresi denetiminde ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinesinde Gaziantep Üniversitesi Teknokent'te bulunan Akademi Park-Arge Ltd. Şti tarafından gerçekleştirilecek.

Beş farklı ekip tarafından yürütülecek çalışmalarda binanın deprem tahkikleri, beton dayanımının belirlenmesi, malzeme çalışması ve zemin sondaj gibi çalışmalar gerçekleştirilecek. Binanın faaliyete geçmesi için ne kadar maliyet gerektiğinin tespitine yönelik proje raporu yaklaşık iki ay sonra bitecek'' dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 18:21:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?