16
Mayıs
2024
Perşembe
GERGER - ADIYAMAN
Belediye Sayfaları

Gergerliler doğa yürüyüşü düzenledi

Adıyaman Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Sülüklü Göl ve Kırkgöz Pınarı'na doğa gezisi düzenlendi.


Gergerliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının katkılarıyla organize edilen doğa gezisine Vali Halil Işık, Jandarma Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Gerger Kaymakamı Şenol Koca, Gerger Belediye Başkanı Arif Karatekin, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensupları katıldı. Vali Halil Işık, mantar ve romatizma hastalarının yoğun olarak ziyaret ettiği ve şifa bulduğu Gerger Sülüklü Gölün çevre düzenlemesinin yapılarak sosyal tesislere kavuşturulması gerektiğinin altını çizdi.


Gerger ilçesine bağlı Gürgenli Köyündeki Sülüklü Göl ve Kırkgöz Pınarı'nda incelemelerde bulunan Halil Işık, "Gerger Sülüklü Göl ve Kırkgöz Pınarı'nın mesire alanının turizme açılması gerekiyor. Buraların A Tipi piknik alanı kapsamına alınması için projeler hazırladık ve yap-işlet-devret modeli kapsamında ihalesi yapılacak. Bu model başarılı olursa sağlık, doğa ve kültür turizmi kapsamında işletilmesi mümkün olabilecek ve burası bir turizm cazibe merkezi olacaktır" dedi.


Gerger Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Ergün ve Başkan vekili Erdal Yılmaz tarafından Vali Halil Işık'a doğa gezisine katıldıkları için çiçek takdim etti. Gezi sonrası düzenlenen piknikte davetlilere yemek ikram edildi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2007 Çarşamba 10:42:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kadir IP: 85.96.17.xxx Tarih : 17.01.2008 21:38:11

emeyi gecen herkese tesekurler.guzel olmus