28
Mayıs
2024
Salı
GERGER - ADIYAMAN
Belediye Sayfaları

Kazananın ödülü kuzu oldu

Adıyaman'ın Gerger İlçesi'nde, okuma-yazma öğrenen nineler, yarışmanın ödülü olan kuzu için ter döktü. Nineler, kuzuyu alabilmek için bütün hünerlerini sergiledi. 

Gerger İlçe Kaymakamlığı tarafından ilçe genelinde başlatılan okuma-yazma kursları çerçevesinde düzenlenen yarışma, ilginç görüntülere sahne oldu. 

Gerger İlçesi'ne bağlı Yeşilyurt Köyü'nde, protokol üyelerinin katılımıyla okuma yarışına giren nineler, ilginç görüntüler oluşturdu. Okuma-yazmayı kısa kürede söken nineler, bu kez yarışmalarda kuzu kazanabilmek için ter döktü. 

4 jüri üyesinin görev aldığı yarışmada, nineler kuzuyu alabilmek için bütün hünerlerini sergiledi. Büyük bir mücadeleye sahne olan yarışmalarda en hızlı yazı okuyan Ümmühan Demirel kuzuyu almaya hak kazandı. 

Gerger İlçe Kaymakamı Erkan Kalender, okuma yarışmasında birinci olan Ümmühan Demirel'e kuzusunu teslim etti. Daha sonra protokol üyeleri ve köy muhtarı tarafından bütün katılımcılara çeşitli hediyeler takdim edildi. İlçe Kaymakamı Erkan Kalender amaçlarının köy kadınlarını okuma-yazma kurslarına teşvik etmek olduğunu belirterek, "Bu kursların kurulmasında emeği geçen bütün arkadaşlarıma öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Kurslara özverili bir şekilde katılan bütün köy kadınlarımızı da kutluyorum. Köylü kadınlarımızın bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum" dedi. 

Yarışmada 1. olan Ümmühan Demirel ise Türkiye'de okuma-yazma bilmeyen tüm kadınları okuma-yazma öğrenmeleri için çağrıda bulundu.
.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2006 Pazar 11:14:54
Güncelleme :5 Haziran 2006 Pazartesi 17:49:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?