18
Mayıs
2024
Cumartesi
GERGER - ADIYAMAN
Belediye Sayfaları

Skandal ölüm

Adıyaman Hasta ve Hasta Yakınları Derneği (HAYAD) Yönetim Kurulu üyesi Zeki Dişkaya, doğum zehirlenmesi ve beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden Zeytin Yeşilkaya’nın ihmal sonucu öldüğünü söyledi.

Adıyaman HAYAD Yönetim Kurulu üyesi Zeki Dişkaya, Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı basın açıklamasında, Zeytin Yeşilkaya’nın ihmal sonucu öldüğünü ifade etti.

Zeytin Yeşilkaya’nın doğumunda herhangi bir kadın doğum uzmanı olmadığını iddia eden Dişkaya, "Gece saat 22.30 sıralarında Kahta Devlet Hastanesi’ne getirilen Zeytin Yeşilkaya, sağlık personeli gözetiminde doğumu yaptırıldı. Doğumun akabinde Zeytin Yeşilkaya’nın olağandışı gelişmeleri dikkate alınmayarak doğumdan 2 saat sonra taburcu edilmiştir. Gerger’e götürülen Zeytin Yeşilkaya, bir gün sonra ağrıları nedeniyle yeniden Kahta Devlet Hastanesi’ne getirilip sedye ile hastane içerisine alınırken düşürülüyor. Sedye üzerindeki hasta, personelin dikkatsizliği, sedyelerin eski olması ve binanın girişlerinin sedye kullanımına müsait olmamasından dolayı sedyeden düşüyor. Gaziantep Tıp Fakültesi’nde hayatını kaybeden Zeytin Yeşilkaya, doğum zehirlenmesi ve beyin kanaması geçirdiği ortaya çıkıyor" dedi.

Dişkaya, "16.12.2004 tarihinde Adıyaman’ın Gerger İlçesi’nde Zeytin Yeşilkaya’nın doğumdan dolayı hastaneye kaldırılması sonucu başına gelen hadiseler bizleri üzmüştür. Hastaneye gelen hastaya ilk öncelikle doktor müdahale eder. Fakat burada ne doktor var ne de hemşire. Sadece ebeler bulunuyor ve onlar ilk müdahaleyi yapıyor. Aradan uzun zaman geçtikten sonra yine doktor ortada yok. Artık bu tür ölümleri istemiyoruz. Valimize ve Sağlık Müdürümüze sesleniyoruz; televizyonlara konu olan bu habere ne zaman bakacaklar. Bu bir personel hatasıdır. Zeytin Yeşilkaya ölen değil, öldürülen bir insandır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2005 Salı 14:50:25
Güncelleme :8 Haziran 2006 Perşembe 11:49:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?