18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÖLBAŞI - ADIYAMAN

GÖLSAD törenle açıldı

GÖLSAD TÖRENLE AÇILDI

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde Gölbaşı Kültür ve Sanat Derneği törenle açıldı.

Açılış kurdelesini Kaymakam Bünyamin Yıldız keserken, açılışa AK Parti ilçe Başkanı Cuma Karais, CHP ilçe Başkanı Ramazan Vuruşkan, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Alper Ertuğrul, sendika başkanları katıldı.

Kaymakamı Bünyamin Yıldız, "Derneklerin, sivil toplum örgütlerinin fazlalaşması o ülkenin ne kadar gelişmişliğinin bir göstergesidir. Biz de eskiden beri şöyle bir yanlış anlayış vardır. Bu tür organizasyonlar hep bizim güdümümüzde yani devletin kurumlarıyla öncülük ettiği faaliyetler halinde şimdiye kadar yürümüştür. Bu yanlış bir anlayıştır. Halkın bu tür şeyleri düşünerek ortaya koymaları gerektiğine inanıyorum. Halkın kendisini sergilemesi gerekiyor. Nedeni ise faaliyette düşünen halk olacaktır.

Resmi kurumlar veya bir kaymakam bu işleri düşünüyor ise aslında bu doğru bir şey değildir. Bu halkı bir nevi yönlendirmedir.

Halk kendini ifade edecekse, demokrasi yerleşecekse veya Gölbaşı'nın güzel yönlerinin açığa çıkmasını kim sağlayacaktır. Tabi ki bu güzellikleri ilçede yaşayanlar açığa çıkaracaktır. Faaliyet varsa burada düşünen halk olacak. Bunlar bizim için vazgeçilmez öğeler. Halkın içinden birileri çıkarak bu işleri mesele haline getirirse ve düşünürse ben kültürümü yaşatacağım derse veya ben Gölbaşı'nı düşünüyorum kültürün korunmasını ve Gölbaşılıların aydınlanmasını istiyorum diyorsa işte o zaman bu işler yürür.

Diğer türlü biz ne kadar uğraşsak da halk istemezse bu iş olmaz. Özgüven kazanabilmemiz bu tür derneklerin kurulmasına bağlı. Bundan sonra bu derneğin faaliyet kısmı önemli. Bu faaliyetlerle de başarıya ulaşacaklarına inanıyorum" dedi.

Açılış konuşmasını yapan GÖLSAD Başkan Yardımcısı Hüseyin Palalı, konuşmasında şunları söyledi:

"Bugün bizler için çok değerli bir adım olacak. Sinemadan tiyatroya, galerilerden gezilere, dinletilerden her türlü sanat etkinliklerine kadar geniş bir yelpaze açabilmek umuduyla, derneğimizin açılışını heyecanla duyuruyoruz. Evet bizler de Gölbaşı Kültür ve Sanat Derneği kurucuları olaraktan yüreğimizi yokladık ve gördük ki bunca yapay ve sanal aleme karşı Gölbaşı ilçemizde, bir memleketin görünmeyen yüzü olan kültür ve sanat olgusunun dışa vurulması gerekliliğiyle karşı karşıya kaldık. Gerek müzik,

gerek tiyatro gerekse resim, sinema ve benzeri sanatın olmazsa olmazları olan kültür mirası değerlerin kendi memleketimizin bu alanlarda kendini geliştirmiş ve eğitmiş olan bireyleriyle derneğimizin kapılarından açılarak başka coğrafyalarda fark edilmenin ve yaşatılmanın ne kadar önemli bir şey olduğunun bilinciyle Gölbaşı Kültür ve Sanat Derneği'ni kurduk. Gölbaşı ilçemize ve gölbaşı halkına hayırlı olsun."

GÖLSAD Başkanı Derya Tezerdi de şunları kaydetti:

"Gölbaşı kültür ve sanat derneği olarak bizler, farklı karakterlerimizi, farklı etkinlik ve tecrübe düzeyimizi, farklı bakış açımızı, kısacası bizi biz yapan her şeyi bir araya getirdik. Gökkuşağının her bir farklı rengini temsil ediyoruz ve beraber bir resim yapmayı amaçlıyoruz. Eğitim kültür ve sanat faaliyetlerini destekleyen tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde, bu alanlarda yaratıcılık, üretkenlik ve duyarlılığı arttırmak için proje, aksiyon ve yayınlar yoluyla sanata katılımı yükseltmek,

bilimsel bakış açısını yaygınlaştırmak ve kültürel kalkınmayı desteklemek. Kendini ifade edecek alan bulamamış ve kaynaklara ulaşımı sınırlı olan genç sanatçıların etkileşim ve dayanışma içinde sanatlarını icra etmelerini sağlamak. Topluma sanatsal bir ayna tutarak barış içinde bir arada yaşayan, sağduyulu, farklılıklara saygılı bireylerin oluşmasına destek olmak ve bunlar doğrultusunda gelişen olaylara duyarsız kalmadan pozitif bir sosyal değişime katkıda bulunmak için buradayız."

GÖLSAD TÖRENLE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 15:03:00
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 15:28:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?