30
Mayıs
2024
Perşembe
GÖLBAŞI - ADIYAMAN

Vali 2007'yi değerlendirdi

Adıyaman Valisi Halil Işık, tüm kurum müdürleriyle birlikte 2007 yılının değerlendirmesini yaparak, tarımsal ve sanayi alanlarında önemli gelişmeler olduğunu kaydetti.


Polisevi'nde düzenlenen 2007 yılı değerlendirme toplantısında, DSİ, Karayolları, Milli Eğitim, Adıyaman Üniversitesi, Sağlık, İl Özel İdare, Sanayi, Tarım, İller Bankası, Kültür ve Turizm, İşkur, Tekel, Defterdarlık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, TPAO, Göksu EDAŞ, Çevre ve Orman, Dernekler, Gençlik ve Spor, Emniyet, Jandarma, Sivil Savunma ve Toprak Mahsulleri müdürlüklerinin faaliyetleri açıklandı. Vali Halil Işık, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, Vali Yardımcısı Aydın Börü ve diğer kurum müdürlerinin katıldığı toplantıya, gazeteciler cemiyet başkanları ve basın temsilcileri de katıldı.


Tüm kurumların faaliyetlerini detaylı olarak slayt gösterisiyle anlatan Vali Halil Işık, özellikle eğitim, sağlık, kültür ve turizm, sanayi ve tarımsal yatırımlara dikkat çekti. Vali Halil Işık, "2007 yılı içerisinde merkezi idare kuruluşları tarafından irili ufaklı toplam 191 adet iş programa alınmış ve uygulamaya konulmuştur. Bu işlerin toplam proje bedeli 587,7 milyon YTL tutarındadır. Bu işler için 2007 yılında 92 milyon YTL tutarında ödenek kullandırılması öngörülmüştür. Bu ödeneğin 79,5 milyon YTL'si kullanılmıştır. Yüzde 86,3 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır" dedi.
Adıyaman'daki yatırımlar nedeniyle gerçekleşen finansman hareketliliğine değinen Işık, "KÖYDES projesi kapsamında 2007 yılında toplam 228 adet proje uygulamaya konmuş ve 228 adet proje tamamlanmıştır. Bu işler için toplam 28 milyon 803 bin YTL harcama yapılmıştır. BELDES Projesi kapsamında 23 belediyemiz tarafından 71 proje yapılmış ve 2 milyon 870 bin YTL ödenek kullanılmıştır. 2007 yılında çiftçilerimize tütün alımı, doğrudan gelir desteği, yem bitkilerinin desteklenmesi, alternatif ürün qrojesi, suni tohumlama projesi, soy kütüğü ve ön soy kütüğü çalışmaları ve arıcılık çalışmaları için toplam 89,1 milyon YTL ödeme yapılmıştır. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün evde bakım hizmeti ve özürlü evde bakım hizmetleri için 915 bin YTL ödeme yapılmıştır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2007 yılı içerisinde 112 bin 346 kişiye 6.4 milyon YTL tutarında yardım yapılmıştır. Genel olarak baktığımızda ilimize doğrudan veya dolaylı olarak 2007 yılı içerisinde 207.5 milyon YTL'lik bir finansman hareketi olmuştur" şeklinde konuştu.


Adıyaman'ın birçok konuda hızlı gelişmeler kaydettiğini fakat daha fazla atılım yapması gerektiğini kaydeden Vali Işık, bölünmüş yollar ve sulama projelerinin Adıyaman için çok önemli olduğunu ve bunu Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a aktaracağının altını çizdi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 12:46:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?