18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSAT - ADIYAMAN

'Bodur Elma Projesi' tamamlandı

Adıyaman’ın Samsat Kaymakamlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından hazırlanan ’Bodur Elma Bahçe Tesisi ve Damla Sulama Sistemi Kurulması Projesi’ tamamlanarak, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü’ne sunuldu.

35 yoksul aileye 3’er dekarlık bodur elma bahçe tesisi ve damla sulama sistemi kurulması için hazırlanan proje, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü’ne sunuldu. 190 bin 404 YTL’ye mal olacak olan projenin hayata geçirilmesiyle birlikte, ilk 8 yılda ortalama 15 ton verim beklendiği açıklandı. 35 aileyi kapsayan projede, bir kişilik proje bedelinin 5 bin 400 YTL olduğu açıklandı.

Samsat Kaymakamı Doğan Demirtaş ,çiftçiye verilecek desteklerin bir yıl geri ödemesiz olduğunu söyleyerek, "Çiftçimiz geri kalan miktarı faizsiz olarak 3 eşit taksitle ödeyecek. 3 dekarlık alana yapılan yılık gider bin 885 YTL olurken, getirisinin 9 bin YTL olacağı tahmin ediliyor. Bu projenin Samsat’a yıllık girdisi 249 bin 18 YTL olarak hesaplanmaktadır. Proje ile vatandaşlarımız tüketici olmaktan kurtarılıp, üretken hale gelerek sürekli Vakıftan yardım bekleme durumunda olmayacaktır. Vatandaşlarca bu projenin hayata geçirilmesi sabırsızlıkla beklenmektedir. Çünkü, bodur elma yetiştiriciliğinde yıl kaybı olmayacak, birinci yıl ürün elde edilebilecek, ikinci yılda ekonomik olarak ürün elde edilebilecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2005 Salı 15:06:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?