30
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSAT - ADIYAMAN

Hasar gören ev onarım bekliyor

Geçtiğimiz aylarda Adıyaman’ın Samsat ilçesinde meydana gelen deprem nedeniyle evlerinde büyük ölçüde hasar meydana gelen, Bilgin ailesi evlerinin restore edilmesini istiyor.

Samsat ilçesinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Adıyaman Cumhuriyet Mahallesi 2589. sokak No:15’de Bilgin ailesine ait evde büyük ölçüde hasar meydana gelmişti. 3 Eylül 2008 tarihinde meydana gelen Samsat depreminde evlerinde hasarlar meydana gelen Bilgin ailesi aradan 3 aya yakın bir zaman geçmesine rağmen evlerinin hala yapılmamasından dolayı mağdur durumda. Depremin yaşandığı tarihten bir sonraki gün Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’ne dilekçe gönderen Veysel Bilgin, ekipler tarafından evlerinde incelemelerin yapıldığını fakat tadilatla ilgili bir bilginin verilmediğini söyledi.

Asgari ücretle çalışarak 6 çocuğa bakan Veysel Bilgin, evlerini derme çatma olarak zar zor kıt imkanlarla yaptığını dile getirdi. Evinde bulunan iki odanın duvarlarında da büyük ölçüde çatlakların meydana geldiğini vurgulayan Veysel Bilgin, meydana gelen hasarın giderilmesi noktasında yetkililerden yardım istedi. Asgari ücretle geçinemediklerinin altını çizen Bilgin, ”Samsat depremi sonrasında evimde büyük ölçüde hasar meydana geldi. Deprem sonrası Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’ne dilekçe yazdım. Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bir takım incelemeler yaptılar. Bize evin yapılması için afet kapsamına alınması gerektiğini ve afet kapsamına alınması içinde mahallede bulunan evlerin yüzde 10’unda bu tür hasarların meydana gelmesi gerektiğini söylediler. Deprem sonrası mağdur duruma düştüm. Kış ayının gelmesi ile birlikte başlayan yağışlar direk olarak evin içine sızıyor. Yağmur yağdığı zaman evden kovalarla su atıyoruz. Evdeki eşyalar yağan yağmur nedeniyle ya bozuldu ya da hasar gördü. Ne yapacağımı bilmiyorum. Asgari ücretle bir ev nasıl geçindirilir. Ev geçindirmenin yanı sıra 6 çocuğum var. Çocuklarımın okul masraflarını bile karşılayamıyorum. Depremin üzerinden aylar geçti. Ve iki aydır geceleri korkarak yatıyoruz. Yetkililerden oturabileceğimiz bir ev yapmalarını istiyorum Bu şartlarda oturamıyoruz. Gece battaniyeler ile oturuyoruz” diye konuştu.

Konuyla ilgili incelemelerin yapıldığını söyleyen Bayındırlık ve İskan Müdürü Hikmet Kaya ise,” Valilik bizden 150 metrekare bir eve ne kadar demir ve çimentonun gideceği hakkında bilgi istedi. Bizde incelemelerimiz neticesinde bu bilgileri gönderdik. Bu tür evlerin afet kapsamına alınması için o mahallede bulunan evlerin yüzde 10’nunda bu tür hasarların meydana gelmesi gerekiyor. Bundan sonraki işlemler valilik tarafından yürütülecektir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 18:02:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?