18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSAT - ADIYAMAN

Kaymakam evlere konuk oldu

Adıyaman'ın Samsat İlçe Kaymakamı Doğan Demirdaş, Ramazan ayı münasebetiyle vatandaşların iftarlar sofralarına konuk oluyor.

Samsat Kaymakamı Doğan Demirdaş, Belediye Başkanı Abdulkadir Aslan ve İlçe Emniyet Amiri Zafer Güven, Kale Mahallesi'nde oturan Bekir Tangün isimli vatandaşın iftar sofrasına konuk oldu.

Fakir vatandaşlarla birlikte iftar açan Kaymakam Demirbaş ve beraberindekiler, aileye 200 YTL değerinde gıda paketi hediye etti. Aile fertleriyle tek tek sohbet eden Kaymakam Demirdaş, vatandaşların kendilerini yalnız hissetmemesini sağlamak ve her zaman vatandaşların yanında olduklarını göstermek için bu ziyaretleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşları ziyaretlerinde yardım paketleri de dağıttıklarını söyleyen Demirdaş, "Genellikle arkadaş veya akrabalar birbirlerini iftarlarda ziyaret ederler ve ağırlarlar. Sosyal dayanışmanın sağlanabilmesi için yoksul ailelerle beraber iftar yapmanın, onların dertlerine yerinde çareler aranmasının daha uygun olacağını düşündük. Ailelere bir gün önceden erzak paketlerini gönderiyoruz, ertesi gün iftar için de sadece çorba, salata ve makarna gibi mütevazı bir sofrada beraber iftar yapmayı talep ediyoruz. Biliyoruz ki o insanlar, neredeyse tüm erzakı bizim için hazırlarlar. Ziyaret ettiğimiz ailelerin mutlulukları bizlerin de mutlu olmasına neden oluyor. Bu durum devlet vatandaş kaynaşmasını da sağlıyor" dedi.

Kaymakam Demirdaş, ilçe merkezi ve köylerinden tespit edilen ailelerle haftada 2 gün bu şekilde vatandaşlara konuk olduğunu belirtti.

.
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2005 Çarşamba 15:50:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?