19
Mayıs
2024
Pazar
SAMSAT - ADIYAMAN

Samsat'ı yağmur vurdu

YAĞIŞLAR BÜYÜK HASARA NEDEN OLDU

Adıyaman'da son günlerde şiddetini kaybeden yağışlar, il genelinde olduğu gibi ilçelerde de büyük hasarlara neden oldu.

Adıyaman genelinde etkili olan yağışlar, birçok ev ve iş yerini yıkarak sular içinde kalmasına sebep oldu. Şiddetli yağmurun son bulmasıyla birlikte hasarlar yavaş yavaş belirlenirken, Samsat ilçesi de yağışlardan olumsuz etkilendi.

Yağışlar nedeniyle yüklü miktarda maddi hasara uğradıklarını savunan Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, heyelan tehlikesi nedeniyle birçok evin boşaltıldığını belirterek,"Sel ihtimaline karşı bazı bölgelerde setler oluşturduk. Ama yinede bunun önüne geçmek kolay olmuyor. Taşkuyu köyünde bir ev yıkıldı. Biz Samsat Belediyesi olarak evi yıkılan aileye gerekli yardımı yaptık. Şehir merkezinde bulunan bir köprü de aşırı yağışlar nedeniyle zarar gördü ve yıkılma tehlikesi yaşıyor. Vatandaşlarımızı sık sık uyarıp önlem almalarını sağlıyoruz. Şehirdeki birçok yol hasar gördüğü için ulaşımda da zorluklar yaşanıyor. Kanalizasyon şebekesi aşırı yağışlara dayanamayıp zarar gördü. Samsat halkının bu sorunları kısa zamanda atlatması için son sürat çalışıyoruz. Gerekli bölgelerde incelemeler yapıp en uygun çözümü getiriyoruz" dedi.

Yeni yağışların olması ihtimaline karşı su tahliye yolları açtıklarını vurgulayan Başkan Fırat, bazı bölgelerin sel tehlikesine karşı dayanıksız olduğunu ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 16:36:04
Güncelleme :28 Ocak 2010 Perşembe 23:34:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?