18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSAT - ADIYAMAN

Su sıkıntısı bitimiyor

İçme suyu sıkıntısının yaşandığı Samsat'ta Atatürk Barajı’na petrol akıntısının olması vatandaşları tedirgin ediyor.

Samsat İlçesi’nde vatandaşların bir kısmı içme suyuna içilmez raporu verilmesine rağmen suyu kullanmak zorunda kalırken, bazı vatandaşlar ise belediye tarafından şehir merkezine Gölpınar Köyü’nden getirilerek kurulan çeşmelerde su almak için sıraya giriyor. İçilmez raporlu şehir şebeke suyunu kullanmak zorunda kalan vatandaşlar, Atatürk Barajı’na akan petrolle birlikte korkulu günler yaşıyor.

Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı Bahattin Fırat, vatandaşların içilmez raporu suyu içmek zorunda kaldığını söyledi. Şehir şebeke suyunu içen vatandaşların hastalandığını iddia eden Fırat, "Atatürk Barajı’ndan pompa ile çekilerek şehir şebeke suyuna verilen suya daha önceden içilmez raporu verilmişti. Bir çok vatandaş belediye tarafından Gölpınar Köyü’nden getirilen ve şehir merkezinde yapılan çeşmelerde su almakta zorlanıyor. Kendi çocuğumu rahatsızlandığı için doktora götürdüm ve doktor da rahatsızlığın içilen sudan kaynaklandığını söyledi. İlçede bir çok vatandaşın çocuk da sudan dolayı hastaneye kaldırıldı" dedi.

Fırat, Atatürk Barajı’na akan petrolün ardından vatandaşların büyük korku yaşadığını belirterek, "Şebeke suyumuz içilmez raporlu olmasına rağmen vatandaşlar suyu içmek zorunda kalıyordu. Son olarak Atatürk Barajı’na akan petrolün ardından halk tamamen panik içinde. Mahallelere yapılan çeşmeler yoğun ilgi görüyor ama bir çok vatandaşın evi bu çeşmelere uzak. Yetkililerin bir an önce konuyla yakından ilgilenmelidir. Aksi taktirde şebeke suyunu kullanan vatandaşlarımızın sağlığı büyük tehlike altına girecektir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2005 Çarşamba 15:49:04
Güncelleme :8 Haziran 2006 Perşembe 13:10:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HHKUFDDF IP: 85.99.208.xxx Tarih : 24.06.2005 16:47:53
Samsat gibi tarihi çok eskiye dayanan bir ilçenin bu hale gelmesi ibret verici bence bunun tek suçlusu yine halktır madem bu kadar sıkıntı var neden 25 yıldır aynı yüzleri görüyoruz ARTIK FEODALİTEYE SON DİYOR SAMSAT GENÇLERİ...