23
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSAT - ADIYAMAN

Sulama projesi devam ediyor

Samsat İlçesi'nde sulu tarıma geçilmesi için başlatılan Samsat Pompaj Sulama Projesi çerçevesinde P1 istasyonu çalışmaları devam ederken, istasyonda 2006 yılı Mayıs ayında 2 pompa ve motorun faaliyete geçirileceği öğrenildi.

Adıyaman'ın Samsat ilçesinin arazileri Atatürk Baraj göleti suları altında kalmasının ardından ilçede sulu tarıma geçilmesi için başlatılan Sulama Pompaj istasyonlarının yapımı devam ediyor.

Bölgeye yapılması planlanan P1, P2, P3, P4, ve P5 pompaj istasyonlarının sadece 1993 yılında yapımı planlanan ve 1993 yılında temeli atılan ve ödenek sıkıntısıyla bugüne kadar tamamlanamayan, P1 pompaj istasyonunun verilen yeni ödeneklerle 2006 yılı Mayıs ayında Samsat arazilerine 2 pompa ve motoru su verecek. Arazilere su taşıyacak olan ve istim lakları tamamlanan P1 pompaj istasyonuna ait S-1 ve S-2 ana kanallarından 13 bin 539 metre uzunluğundaki S-1 kanalının 2 bin 500 metresi tamamlanırken, 10 bin 405 metre uzunluğundaki S-2 kanalının 750 metresi tamamlandı. Kanallara su verecek olan ve İmalatları bitirilen Cebri boruların montajları başlandı.

Tütüne getirilen kotayla kurak arazilerine istedikleri ürünleri ekemeyen Samsat çiftçilerinden Bekir Dere, 2006 yılı Mayıs ayında faaliyete girecek olan Sumapa Pompaj İstasyonlarından P1'in istasyonunun sevincini yaşadıklarını belirterek; "Yıllardır kurulmasını beklediğimiz Sulama Pompoj istasyonlarının devreye girmesine az bir sürenin kalması tüm Samsat halkını sevince boğmuştur. Artık arazilerimize veriyecek sular sayesinde istediğimiz ürünü elde ederek kazancımızı artıracağız. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2005 Salı 12:53:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?