31
Mayıs
2024
Cuma
GERCÜŞ - BATMAN

Aktif Vatandaşlık nasıl oluyor?

Merkezi Batman'ın Gercüş ilçesinde bulunan Aktif Vatandaşlık Derneği (AKVAT-DER), Grundtvig öğrenme ortaklığı kapsamında toplumu bağımlılık yapan maddeler konusunda bilinçlendirme semineri düzenleyecek.


Avrupa Birliği Komisyonu tarafından sağlanan mali destek ile yürütülen Struggle Against Drugs" (Bağımlılık yapan maddeler ile mücadele) isimli proje kapsamında İzmir Şehit Erkan Özcan Lisesi koordinatörlüğünde, Polonya ve Litvanya ile ortak çalışmalar yapan Aktif Vatandaşlık Derneği'nin, önümüzdeki günlerde ilçede bulunan kamu kurum ve kuruluşların da desteğini alarak, toplumu bağımlılık yapan maddeler konusunda bilinçlendirme seminerleri düzenleyeceği bildirildi.


Gercüş Halk Kütüphanesi toplantı salonunda düzenlenecek olan seminere, Türkiye Uyuşturucu İzleme Merkezi (TUBİM) Batman Temsilcisi olan Batman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve organize suçlar şube müdürü Adem Şahin'in konuşmacı olarak katılacağı belirtildi. Seminerin Şubat ayında düzenleneceğini ifade eden Aktif vatandaşlık Derneği Başkanı Abdulbaki Halitoğlu, "Şubat ayında gerçekleştirmeyi planladığımız 'Bağımlılık Yapan Maddeler ile Mücadele' isimli seminerimizi projedeki hedef kitlemiz olan eğitimciler ve velilere yönelik yapmayı planlıyoruz. Gercüş ilçesinden sonra bu tür seminerleri tüm ilçelerimizde yapmayı hedefliyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 13:53:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?