15
Mayıs
2024
Çarşamba
GERCÜŞ - BATMAN

Balık ölümleri halkı tedirgin etti

Batman'ın Gercüş ilçesindeki Kırkat Göleti'nde görülen balık ölümleri ilçe sakinlerini tedirgin etti.

Geçen yıl kuş gribinin görüldüğü Boğazköy'e 10 kilometre uzaklıkta bulunan Kırkat Göleti'nde son bir haftada yüzlerce balığın öldüğünü belirten ilçe sakinleri, yetkilileri araştırma yapmaya çağırdı. İlçe sakinlerinden M. Emin Öner, balık ölümleri konusunda bir bilgileri olmadığını belirterek ölümlerin balıkların zehirlenmesinden mi yoksa başka bir sebepten mi kaynaklandığı konusunda araştırma yapılmasını istedi.

Kırkat Göleti'nin Gercüş ilçesinin tek piknik alanı konumunda bulunduğunu belirten Öner, çocukların gölet ve çevresinde bulunan ölü balıklarla oynadığını, bunun da tehlike oluşturduğunu belirtti. Öner, "Kuş gribi bitti, balık gribi mi geldi? Kimse bizimle ilgilenmiyor. Belki birileri gölete zehirli bir şeyler atmış olabilir. Durduk yerde bu balıklar ölmez" dedi.

Gercüş sakinlerinden Cihan Kaynak ise Kırkat Göleti'nden 15 köyün faydalandığını belirterek balık ölümlerinin kendilerini korkuttuğunu ifade etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2007 Cuma 11:03:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
arslan IP: 62.248.2.xxx Tarih : 17.11.2007 17:22:29

gercüş göletinde yaşanan bu acı haber bende her gercüşlü gibi üzüldm buna bir an önce çözüm bulunmalıdır bunun için başta belediye ve kaymakamlık seferber olmalıdır et balık ölümleri için değil bide göleti güzelleşirilmelidir sayglarımla