24
Mayıs
2024
Cuma
GERCÜŞ - BATMAN

Gercüş'e 'akıllı kavşak'

GERCÜŞ'E 'AKILLI KAVŞAK'

Gercüş -Midyat - Kayapınar yolunda bulunan ve trafikte kara nokta olarak tabir edilen bölgede 'Akıllı kavşak' yapılacak.

AK Parti Batman Milletvekili M. Emin Ekmen konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Gercüş - Midyat - Kayapınar üçgeninde bulunan ve trafikte kara nokta olarak tespit edilen ve kazaların sık sık meydana geldiği bölgeye Ulaştırma Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü nezdinde yaptığımız girişimler sonucu 'Akıllı kavşak' yapılacaktır. Akıllı kavşak ile trafik güvenliği üst seviyeye çıkarılacaktır. İhale süreci devam eden Akıllı Kavşak eski para ile 3 trilyon liranın (3 milyon TL) üzerinde keşif bedeli ile yapılıp, 2011 yılında bitirilmesi planlanmaktadır" dedi.

Hasankeyf-Gercüş-Midyat ve Gercüş-Vergili karayollarının yaklaşık olarak 40 trilyon (40 Milyon TL) bir keşif bedeli ile ihale edildiğini belirten Ekmen, "Yol yapım ve genişletme çalışmaları süratle devam etmektedir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 11:41:05
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 14:54:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fetullah soyvural IP: 88.229.48.xxx Tarih : 9.08.2010 20:28:56

ben fetullah gercuş te ikamet etmekteyim bunca senedir burdayım böyle birşey olmadı ama şimdi görüyorumki oluyor eyer olursa cok guzel olacak yapanlardan yaptıranlardan allah razı olsun eline salık şimdide hayırlı olsun gercuş halkına??**