27
Mayıs
2024
Pazertesi
GERCÜŞ - BATMAN

Gercüşlü çocuklara hediye okul

GERCÜŞ'TE MEB, SAMSUNG VE TOÇEV İŞBİRLİĞİNDE YAPILAN OKUL EĞİTİME AÇILDI

Samsung firması, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) tarafından ortak yürütülen "Yaşasın Okulumuz" projesi kapsamında Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Sapanlı köyüne okul yapıldı.

Kısa sürede yapımı tamamlanan okulun açılışı törenle yapıldı. Açılış törenine Batman Vali yardımcısı Yasemin Çetinkaya, Gercüş Kaymakamı Huzeyfe Citer, Samsung Elektronik Türkiye Satış Müdürü İnsik Ryoo ve köy halkı katıldı.

Açılış öncesi bir konuşma yapan İnsik Ryoo, daha önce birçok ili gezdiğini ama ilk defa bir köyde açılışa katıldığını söyledi. Ryoo, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Samsung Elektronik olarak eğitime büyük önem veriyoruz. TOÇEV ile birlikte tüm amacımız daha iyi şartlarda eğitim verilmesine aracılık etmek. Bu noktada TOÇEV yetkililerine de tüm emeklerinden dolayı teşekkür ederiz. Okullarımızı yenileyerek siz minik öğrencilerimizin zevkle ders dinlediği alanlara dönüştürmekten sonsuz keyif duyuyoruz."

Program daha sonra davetlilere yerli üzüm ikramı ile devam etti. 1 lojman ve okul binasından oluşan yeni binada 52 öğrenci eğitim görecek. Yeni okullarına kavuşan öğrencilere çanta ve kırtasiye malzemeleri dağıtıldı. 2 öğretmen tarafından eğitim verilecek okulda kız öğrencilerin sayısının erkek öğrencilerden fazla olması gözlerden kaçmadı. Açılış töreninin ardından okul yapımında emeği geçenlere plaket verildi.

GERCÜŞ'TE MEB, SAMSUNG VE TOÇEV İŞBİRLİĞİNDE YAPILAN OKUL EĞİTİME AÇILDI
GERCÜŞ'TE MEB, SAMSUNG VE TOÇEV İŞBİRLİĞİNDE YAPILAN OKUL EĞİTİME AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 14:44:00
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 15:33:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?