30
Mayıs
2024
Perşembe
GERCÜŞ - BATMAN

Gercüş'te çiftçilere seminer

Gercüş İlçesi Ziraat Odası Başkanlığı, ilçeye bağlı köylerde, çiftçilerin bilinçli tarım uygulamasına geçmesi için seminerler düzenliyor.

Bağ budama ve anız yakmanın zararlarının anlatıldığı seminerlerde, Gercüş'te tarımın bilinçli yapılması için çeşitli çalışmalar yürüteceklerini belirten Gercüş Ziraat Odası Başkanı Şefik Öner, "Amacımız kırsaldaki çiftçilerin tarlalarındaki ürününün daha verimli ve çiftçinin kazancının da daha yüksek olması için çiftçileri bilgilendirmektir. Düzenlediğimiz seminerlerde çiftçilerimizin taleplerini ve sorunlarını dinleyip, sorunlarına çözüm ürettiğimiz gibi çiftçilerimize bedelsiz fidan da veriyoruz.

Çiftçilere dağıtılmak üzere 10 bin mahlep fidanı hazırladık. Fidanları çiftçiye dağıttığımızda yine odamızın desteği olan ağaç burgu makinesiyle bu fidanları dikmelerine yardımcı olacağız. Gercüş'te bundan böyle çiftçiler sadece hububat ürünleri ekmeyecek. Alternatif ürünlere de yönelmeleri için ön ayak olacağız. Oda olarak çiftçinin sorunları çözmek için varız. Merkez ve kırsaldaki çiftçilere yönelik çalışmalarımız sürecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2008 Çarşamba 11:06:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?