16
Mayıs
2024
Perşembe
GERCÜŞ - BATMAN

Gurbetçiden memlekete yatırım

İsveç'te yaşayan Batmanlı iş adamı Beşir Aslan, Gercüş ilçesine bağlı Kaniyedevala köyünde şömine taşı tesisi kurdu.

30 yıldır İsveç'te yaşayan Beşir Aslan, Gercüş ilçesine 35 kilometre mesafedeki 7 haneli Kaniyedevala köyündeki şömine taşı rezervini değerlendirmek için harekete geçti. Köy dışında tesis kuran Aslan, üretilecek şömine taşlarının İsrail ve Avrupa ülkelerine ihraç edileceğini söyledi.

30 yıldır yaşadığı İsveç'ten yaz aylarında köyüne tatile geldiğini ve şömine taşı rezervini tespit ettiğini ifade eden Aslan, aldığı numuneleri mühendislere incelettikten sonra tesis kurmaya karar verdiğini söyledi.

Köydeki şömine taşı cinsinin çok kaliteli olduğunu belirten Aslan, tesis bitmeden İsrail, İsveç, Belçika ve Hollanda'dan sipariş aldığını kaydetti. Köyde bulunan taş cinsinin kilise ve cami gibi kutsal mekanların yanı sıra kaplamada da kullanıldığını ifade eden Aslan, ileriki dönemlerde tesisi büyütmeyi hedeflediğini dile getirdi. Aslan, köydeki taş rezervinin 3 milyon metreküp olduğunu sözlerine ekledi.

Beşir Aslan'ın akrabası ve köy sakinlerinden Medeni Aslan, köyde tesis yapılmasının köy ve bölge kadar ülke menfaatine de olduğunu söyledi. Tesiste şu anda 40 kişinin çalıştığını belirten Aslan, tesisin tam kapasiteyle faaliyete geçmesi durumunda işçi sayısının 70'e çıkarılmasını planladıklarını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2007 Cumartesi 13:30:38
Güncelleme :29 Ekim 2007 Pazartesi 21:41:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?