20
Mayıs
2024
Pazertesi
GERCÜŞ - BATMAN

Kanser haftası etkinlikleri

Gercüş ilçesinde 'Kanser Haftası' etkinlikleri kapsamında seminer verildi.

Gercüş Sağlık Grup Başkanlığı'nın gerçekleştirdiği seminerde öğretmen ve vatandaşlar kanser hastalığı konusunda bilgilendirildi. Bilgilendirme toplantısında kanserden korunmak için alkol ve sigaradan uzak durulması gerektiği belirtildi.

Eğitmen Dr. Erol Uğur, sağlık memuru Şükrü Ülker ve hemşire Gülistan Gündüz tarafından öğretmen ve vatandaşlara kanser hastalığı konusunda bilgilendirme toplantısı verildi. Gercüş Halk Kütüphanesi toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya konuşmacı olarak katılan doktor ve hemşireler, kanser hastalığı eğitim seminerinde, kanser, kanseri gerçekleştiren etkenler, kanserin belirtileri, kadınlarda en sık rastalanan kanser türleri, erkeklerde kanser türleri, kanserde erken tanı yapılması için gerekenler, kanserde tedavi yöntemleri, kanserden korunma yolları konularında bilgi aktarıldı. Kanser hastalığından korunmak için öncelikli olarak sigara ve alkolden uzak durulması gerektiğini belirten eğitmen Dr. Erol Uğur, "Kanserin başlıca nedenleri sigara ve alkol. Kanserden korunmak için bu gibi etkenlerden uzak durulması gerekiyor. Her yıl binlerce insanımız kanser hastalığına yakalanıp hayatını kaybediyor. Kanserden korunmak için başlıca nedenlerden uzak durulması gerekiyor" dedi.

Kanserde erken teşhisin hayat kurtardığına değinen Dr. Uğur, erkeklerde en sık görülen kanser türlerinin akciğer, prostat, mide ve bağırsak kanseri, kadınlarda ise meme, rahim ve yumurtalık, mide, bağırsak ve akciğer kanseri olduğunu vurguladı.

.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 16:55:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?