19
Mayıs
2024
Pazar
GERCÜŞ - BATMAN

Köy muhtarı cami sözünü tuttu

Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Tepecik köyünde Muhtar Yunus Gök, muhtarlık seçimi sırasında verdiği yeni cami yaptırma sözünü tuttu.


Muhtarlık seçiminde köylülere yeni cami sözü veren Gercüş ilçesinin Tepecik Köyü Muhtarı Yunus Gök, sözünü yerine getirmenin sevincini yaşıyor. Eski caminin köyün ihtiyacına cevap vermediğini belirten Gök, "Köyümüz geri dönüşlerle nüfusu hızla arttı. Eski camimiz derme-çatma bir evden oluşuyordu. Muhtarlık seçimlerinde köylülere yeni cami sözü verdim. Ben de sözümü yerine getirmenin sevinci içindeyim. Mardin'in Savur ilçesinden getirdiğimiz özel taşlarla yaptık. Yaklaşık 1 milyon YTL'ye mal oldu. Hala eksikleri var. Caminin içini mermer ve fayans taşlarıyla döşedik. Gercüş köyleri arasında en modern camiyi köyümüze kazandırdık. Cami ile birlikte Mardin-Midyat taşlarından 25 metrelik minare de tamamlandı" dedi.
Yeni caminin ibadete açılmasıyla cemaatin de artığını belirten köylüler, "Köye çok nezih bir cami kazandırıldı. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Artık sabah namazlarını da camide cemaatle kılmaya başladık. Muhtar Gök'ün, seçim döneminde verdiği sözünü tutması nedeniyle ayrıca memnun olduk" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 10:53:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?