30
Mayıs
2024
Perşembe
GERCÜŞ - BATMAN

Mahrumiyet canların tak etti

Batman'ın Gercüş ilçesine 3 kilometre mesafede olan Akburç köyünde yaşayanlar hizmetlerden mahrum bırakıldıklarını belirterek tepki gösterdi. KÖYDES projesinin köye uğramadığını savunan Muhtar Nuri Korkut, "Gercüş'e yakınlığımız nedeniyle, köyümüz cezalandırılıyor olsa gerek. İlçeye en yakın köy olmamıza rağmen yol asfaltlanmadı. Su yok, kuraklık var" dedi.

Batman'da yaşanan kuraklık ve susuzluk sorununun en çok hissedildiği Akburç köyünde vatandaşlar hizmetlerin yetersizliğinden yakındı. İlçe merkezine 3 kilometre mesafede bulunan Akburç köyünün muhtarı Korkut, KÖYDES projesinin köye uğramadığını belirtirken sorunlarını şöyle anlattı:

"Köydeki farklı sorunlarla boğuşurken, bir de kuraklık ve susuzluk sorunu eklendi. Özelikle susuzluk sorunumuz tüm köy halkını etkiledi. İlçe merkezine en yakın köy olmamıza rağmen üç kilometrelik yolumuz asfaltlandırılmadı. Susuzluk üst seviyede. Tüm köy belki de aylarca yıkanamıyor. İnsanlığın temel sorunlarını yaşamamıza rağmen derdimizi anlayan yok. Biz de seçimde bunun faturasının keseceğiz. 21. Yüzyıl'da hala susuzlukla boğuşuyorsak, utanç verici bir durumdur. Susuzluktan hayvanlarımız telef oldu.

Böyle giderse köy halkına da yansıyacak. Bu sorunun bir an önce çözülmesi için yetkili ve etkilileri göreve davet ediyoruz."

Köylülerden Selim Kaçmaz ise, "Su yok, yolumuz stabilize, köyümüz hizmetten mahrum" diyerek tepkisini dile getirdi. 

iha
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2008 Pazar 13:26:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?