16
Mayıs
2024
Perşembe
GERCÜŞ - BATMAN

Şimşek bakan olarak köye döndü

Okumak için çıktığı köye bakan olarak döndü...


Hazine'den sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, okumak için ayrıldığı Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Arıca köyüne bakan olarak döndü.

Eşi Annalisa ile birlikte doğduğu köyüne gelen Şimşek, burada ilkokul, park ve taziye evi açılışlarını gerçekleştirdi. Bakan'ın eşi, ziyaret sırasında duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı.

Bakan Şimşek, köyünde zılgıtlarla karşılandı


Ağabeyleri ile birlikte altı ahır üzerinde yazları uyudukları evde gazetecilerin sorularını cevaplayan Şimşek, buraya ilişkin hatıralarını anlattı. Bu noktalara gelmesinin iyi niyetli çalışılmasına dayandığını aktaran Şimşek, insanların çalışması ve ülkelerini sevmesi halinde bir yerlere geleceğini, kendisinin de bunun en somut örneklerinden biri olduğunu söyledi.

Bu noktaları kendisinin de hayal etmediğini anlatan Şimşek, "Başarı hikayesi ortada. Ancak ben geldiğim yeri çok iyi biliyorum. Ayaklarım yerde. Geçmişim bana mütevazilik ve olgunluk kazandırdı, ihtiraslı değilim" dedi.

Çocukluk hayallerine ilişkin anılarını da aktaran Şimşek, şunları anlattı: "En büyük hayalim, top oynarken plastik toplar vardı. Bu toplar patlayınca küçülür ve daha uzun süre dayanırdı. Futbol topum ve kramponum olsun isterdim."

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ

Devlet Bakanı Şimşek, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması gerektiğini belirterek, kız çocuklarının da okuması gerektiğine dikkat çekti. Dört abisinden üç'ünün öğretmen olduğunu aktaran Şimşek, kızkardeşlerinin ise okuma şansı bulamadığını kaydetti.

Şimşek gazetecilerin, hayatının dönüm noktasının ne olduğunu sormaları üzerine; babasıyla olan diyaloğunu anlattı. Babası bağda çalışırken İngiltere'de eğitimini tamamlamak için izin almak için gittiğini anlatan Şimşek, "Babama ilim öğreneceğimi söyledim. Master yapmaya gideceğimi söyleseydim kabul etmezdi. Babam 'oğlum sen zaten profesör olmuşsun. Ne işin var gavur memleketlerinde' dedi. Sen zaten ilim irfan sahibi oldun. İnsanın gözünü doyuran aha şu bir avuç toprak. Burada kal memleketine hizmet et" dye konuştu. Şimşek, bugün bakan olarak vatan ve milletine hizmet ederek babasına verdiği sözü yerine getirdiğini dile getirdi.

İNGİLİZCEYİ LİSEDE OKURKEN SÖKTÜ

Mehmet Şimşek'in, Iğdır'da milli eğitim müdürlüğü yapan abisi Ahmet Şimşek de kardeşinin çok zeki ve çalışkan biri olduğunu belirterek, annesi vefat ettikten sonra ablaları tarafından büyütüldüğünü anlattı.

Mehmet Şimşek'in ilkokulu kendi yanında, liseyi ise diğer abisi Selahattin'in yanında okuduğunu dile getiren abi Şimşek, kardeşinin ingilizceyi lisede okurken kendi kendine öğrendiğini ifade etti. Bütün kardeşlerin okumasında en büyük destekçileri ağabeyleri Nazım Şimşek olduğunu aktaran Bakan Şimşek, ziyaret sonrasında doğduğu köyde bulunan annesinin ve Gercüş'te bulunan babasının kabirlerini ziyaret etti.

Diğer yandan, Şimşek, önceki gün gazetelere yansıyan, dünyanın önde gelen pop müzik şarkıcısı Shakira'ya olan hayranlığına da değindi. Açıklamasının yanlış anlaşıldığını aktaran Şimşek, "Ben sadece Shakira'yı beğeniyorum demedim. Bana hangi müziği seversiniz diye sordular. Ben de klasik müzikten tutun, Tori Amos, Loreena Mckeen'e kadar hoşlandığım isimleri saydım. Ama içinden Shakira'yı bana yakıştırıp. Sadece onu ön plana çıkarmışlar" dedi.

cha/zaman
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2007 Pazar 15:22:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?