22
Mayıs
2024
Çarşamba
GERCÜŞ - BATMAN

Soğuk hava hizmeti dondurdu

Batman'ın Gercüş İlçesinde bulunan Devlet Hastanesi yardımcı sağlık personeli yokluğu nedeniyle yatan hasta kabul etmiyor. 

Yatırılması gereken hastalar Batman Devlet Hastanesi'ne sevk edilirken, Sağlık İl Müdürü Dr. Hasan Demir, sıkıntının kış mevsiminin şartlarından kaynaklandığını söyleyerek, çözüm bulmaya çalıştıklarını belirtti. 

2005 yılının Temmuz ayında hizmete giren hastanede 30 yatak bulunuyor. Dahiliye, çocuk ve genel cerrahi uzmanlarının görev yaptığı hastanede yardımcı sağlık personeli sıkıntısı yaşadıklarını doğrulayan Sağlık İl Müdürü Dr. Hasan Demir, sıkıntının kış şartlarından kaynaklandığını söyledi. Demir, 2006 yılı içinde Gercüş Devlet Hastanesi'ndeki yardımcı sağlık personelinin açığını gidermek için ilçeye bağlı Kayapınar ve Hisar beldeleri ile Gercüş merkez ve Yolağzı Köyü'nde bulunan sağlık ocaklarındaki yardımcı sağlık personelini hastaneye geçici olarak kaydırıldığını söyledi. Son günlerde hastanede geçici olarak görevlendirilen yardımcı sağlık personelinin kış şartlarından dolayı göreve başlayamadıklarını aktaran İl Müdürü Dr. Demir, şöyle konuştu: 

"Bu 4 sağlık ocağında görevli personelin yüzde 80-90'ı vekil ebe, hemşire ve sözleşmeli personel statüsünde bulunuyor. Biz bunları yasal olarak ancak belirli bir süre başka bir yerde geçici olarak çalıştırabiliyoruz. Bu arkadaşları 2006 yılında kaymakamlığın inisiyatifiyle hastanede görevlendirdik. Bu geçici bir çözümdü. 2007 yılında da yasal çerçevede bu arkadaşları tekrar geçici bir süre görevlendirme suretiyle hastanede hizmetin aksamaması için görevlendireceğiz. Bunun için 10 personeli görevlendirme kararı aldık. Hastanedki sıkıntı, görevlendireceğimiz yardımcı sağlık personelinin kış şartlarından dolayı gelememesinden kaynaklandı." 

İl Müdürü Dr. Hasan Demir, 2006 yılında maaşları hastanenin döner sermayesinden karşılanmak üzere 15 yardımcı personelin alınması için bakanlığa talepte bulunulduğunu ifade ettii. Bakanlığın, 15 yardımcı personelin Mart ayında göreve başlayabileceğini kendilerine bildirdiğini dile getiren Demir, "Biz bu 4 B statüsünde döner sermayeden çalıştırılacak personelin ataması yapılıncaya kadar diğer sağlık ocaklarından geçici olarak yardımcı sağlık personelini hastaneye kaydırmaya devam edeceğiz. Mart ayında hastanede sıkıntı tamamen bitecek. Mart ayına kadar gerekirse Batman'dan da Gercüş Devlet Hastanesine yardımcı sağlık personelini gönderebiliriz" şeklinde konuştu. 

Gercüşlü vatandaşlardan Hasan Bıçakçı, hastanede yatan çocuğunun Batman'a sevk edildiğini ancak, maddi imkansızlıklar nedeniyle çocuğunu Batman'a götüremediğini ifade etti. 

Hamit Keskin isimli vatandaş da, hastaneye yatan hastaların kabul edilmediğini dile getirerek, bu sorunun giderilmesini talep etti.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2007 Cumartesi 15:25:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?