19
Mayıs
2024
Pazar
GERCÜŞ - BATMAN

Türbede mahsur kaldılar

Bir hafta önce tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle Gercüş İlçesi’nin Vergili Köyü’nde mahsur kalan yaklaşık 100 kişi, 6 gün sonra yolun açılmasıyla kurtarıldı.

Batman, Nusaybin ve Adana gibi il ve ilçelerden Batman’a bağlı Gercüş İlçesi’nin Vergili Köyü’nde bulunan Seyit Bilal Türbesi’ni ziyarete gelen, aralarında hastaların da bulunduğu yaklaşık 100 kişi, 6 günden bu yana yolun kapalı olması sebebiyle köyde mahsur kalmıştı. Birçok erkek yaya olarak yakın köylere sığınırken, aileler ise köyde bulunan Seyit Bilal Konukevi’ne sığınarak yolun açılmasını bekledi.

6 günlük bekleyişten sonra vatandaşlar, 2 günlük çalışma sonucu köye ulaşan Köy Hizmetleri ekiplerine alkış tuttu. Nusaybin’den gelen Abdulkuddüs Yılmaz, 6 gün boyunca elektriklerinin olmadığını, konukevi ve köylülerin kendilerini evlerine kabul etmeleriyle donmaktan kurtulduklarını, çocuklarına kavuşacakları için mutlu olduklarını söyledi. Necim Saçan da, ziyarete Batman’dan geldiklerini ve köy halkının kendilerine sahip çıkarak evlerine kabul ettiklerini belirterek, hem köylülere hem de Köy Hizmetleri ekiplerine müteşekkir olduğunu ifade etti. Sevda Tetik isimli bayan ise bir hastalarını ziyarete getirdiklerini ve kar yağışı nedeniyle 6 gün mahsur kaldıklarını dile getirerek, "Kar yağışı nedeniyle köyden çıkamadık. Konukevine sığındık. Elektrik olmadığını için battaniye altında 6 gün bekledik. Yemek sıkıntısı çektik, hastalarımız üşüdü. Kurtulduğumuz için mutluyum" diye konuştu.

Köy hizmetlerinin dün akşam saatlerinde ulaştığı Vergili Köyü’nde bulunan vatandaşlar, bu sabah araçlarıyla Batman, Nusaybin ve Adana’ya hareket etti. Kar yağışı nedeniyle 62 köyün bulunduğu Gercüş İlçesi’nde 25 köy yolu ulaşıma açılırken, halen kapalı olan 37 köy yolunun açılması için Köy Hizmetleri ekiplerinin çalışmaları sürüyor. Gercüş’e bağlı köylere enerji nakil hatlarının devrilmesi sonucu 6 günden bu yana elektrik verilemiyor.

.
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2004 Pazartesi 15:50:19
Güncelleme :29 Ekim 2005 Cumartesi 11:48:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?