23
Mayıs
2024
Perşembe
KOZLUK - BATMAN

Asırlık kadın hiç doktora gitmedi

Batman’ın Kozluk İlçesi İslambey Mahallesi’nde ikamet eden 112 yaşındaki Huriye Mukyen, hayatında hiç doktor yüzü görmediğini, beslenmesine ise hep özen gösterdiğini söyledi.

Gençlik yıllarını anlatırken gözleri dolan Huriye Nine, "Arkadaşlarımın hepsi öldü. Millet olarak çok büyük acılar çektik. Bugünkü durumumuza geldiğimiz için Allah’a çok şükrediyorum" dedi. Yürümekte zorluk çekmediği görülen Huriye Nine, hayatında hiç doktora gitmediğini, beslenmesine ise hep dikkat ettiğini belirtti.

Huriye Nine, yağlı yemeklerden kaçındığını ve sürekli süt, peynir, bal, kaymak ve yoğurt yediğini kaydetti. Atatürk’ü tanıma şerefine erdiğini de ifade eden Huriye Nine, 1. Dünya Savaşı yıllarında çok büyük kıtlıklar çektiklerini hatırlatarak, "Ekmek bile bulmakta zorlanıyorduk. Açlıktan birçok kişi öldü. Ne mutlu ki, bugünlere geldik" diye konuştu.

Aydın’ın Nazilli İlçesi Kavaklı Köyü’nden Kozluk İlçesi Geçitaltı Köyü’ne geldiklerini dile getiren Huriye Nine, 24 yıldır Kozluk merkezinde yaşadığını, köy hayatını ise çok özlediğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2005 Pazartesi 11:57:23
Güncelleme :4 Nisan 2005 Pazartesi 15:33:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?