20
Mayıs
2024
Pazertesi
KOZLUK - BATMAN

Hastane kapısından içeri giremediler

Diyarbakır'dan Batman'a işçi olarak giden aile, paraları olmadığı için hastalanan çocuklarına yol ortasında serum bağladı 

Batman’ın Kozluk ilçesinde pamuk tarlasında çalışırken fenalaşan Abdullah Çakmak (15) ailesi tarafından hastane yerine eczaneye götürülerek koluna serum taktırıldı. Aile serumun bitmesi için de bir caddenin orta refüjündeki ağacın altına oturdu.

Batman’ın en işlek caddelerinden biri olan Diyarbakır Caddesi’nde yaşanan olay ilginç bir görüntü oluşturdu. Batman’ın Kozluk ilçesinde bir pamuk tarlasında ailesiyle birlikte çalışan Abdullah Çakmak (15) aşırı sıcak nedeniyle fenalaştı. Ailesi tarafından Batman’a getirilen Çakmak, burada hastane yerine eczaneye götürüldü. Bir eczanede koluna serum takılan Abdullah Çakmak, annesi, kardeşi ve ağabeyi ile birlikte Diyarbakır Caddesi’nin orta refüjündeki bir ağacın gölgesinde oturdu. Çakmak’ın kolundaki serum orta refüjdeki bir ağaca bağlandı. Hep birlikte ağacın gölgesinde oturan Çakmak ailesi, serum bittikten sonra ayrıldı.



GÜNLÜK 15 YTL YEVMİYE ALIYORLAR

Çakmak’ın annesi Fahriye Çakmak, Diyarbakır’dan geldiklerini ve Kozluk ilçesindeki bir pamuk tarlasında günlük 15 YTL yövmiye ile çalıştıklarını söyledi. Aşırı sıcak ve güneş çarpması nedeniyle fenalaşan oğlu Abdullah’ı Batman’a getirdiklerini, paraları olmadığı için hastaneye gitmediklerini söyleyen anne Çakmak, şöyle dedi: "Hiçbir sosyal güvencemiz yok. Hastane bize fazla masraf çıkarır düşüncesiyle eczaneye giderek, oğlumun durumunu anlattık. Eczanede serum takıldı. Biz de serumun bitmesi için bu ağacın gölgesine geldik ve serumu da ağaca bağladık. Bittikten sonra da yine Kozluk’a pamuk tarlasına çalışmaya gideceğiz. Paramız yok. Ciddi anlamda sıkıntı yaşıyoruz. Biz dilenmiyoruz. Sadaka da istemiyoruz. Batman’da tanıdık olmadığı için gideceğimiz yer yok. Bu nedenle serumu burada serin yerdir diye ağaca taktık."



SAĞLIK MÜDÜRÜ: KEŞKE HABERİMİZ OLSAYDI

Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Baş, sağlık kuruluşlarının amaçlarının hastaları sağlıklarına kavuşturmak olduğunu ve başvuran hastaların öncelikle tedavilerinin yapıldığını söyledi. Hastaların hiç çekinmeden sağlık kuruluşlarına başvurmalarını isteyen Dr. Baş, "Keşke haberimiz olsaydı, o hastayı ambulansla oradan aldırırdık. Sağlık kuruluşlarındaki sistem, kim gelirse gelsin öncelikle tedavidir. Sağlık kuruluşlarında sosyal güvence sorulmadan önce tedavi yapılır. Sonra varsa sosyal güvencesine göre işlem yapılır. Hastaneden şimdiye kadar kimseye geri çevrilmemiştir."

aa
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2008 Cumartesi 10:59:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
lazım değil IP: 78.161.78.xxx Tarih : 17.09.2008 19:44:23

nedense olay patlak verdikten sonra fakir babalığı yapmaya çalışanlar var.bir şeyi önce Allah için yapmaya çalışın sonra gösteriş için yapın.yazık değilmi bu minik kardeşime.neymiş keşke haberim olsaymış.ordaki görevliler senin talimatın doğrultusunda hareket ediyolar göz boyamaya kalkma.tabi doğu milleti saf ya nasılsa yutarlar hesabı akkaşık olursunuz hemen...