26
Mayıs
2024
Pazar
KOZLUK - BATMAN

Kaçak su takibi

Batman'ın Kozluk ilçesinde hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte ilçeyi besleyen su kaynaklarında belli ölçüde azalma oluşurken, ilçenin ileriki aylarda susuzluk çekmemesi için belediye yetkilileri harekete geçti.

Kozluk Belediyesi kaçak su ile mücadele ekibi oluşturarak ilçe genelinde bir dizi çalışma başlattı. Belediye kaçak su ile mücadele ekipleri özellikle Üçyol bölgesinde şebeke suyu ile bahçelerin sulandığını belirterek, "Bunların önüne geçmek, vatandaşların su sayacı ve şamandıra kullanmaları için kendilerine talimatta bulunduk. Suyun bilinçli kullanılması halinde bölgemizde susuzluk yaşanmayacak. Kozluk gerek kaynak suları gerekse de dereleri sayesinde su ihtiyacını fazlasıyla karşılamaktadır.

Ancak, vatandaşlarımızın bu imkanları bilinçsizce tüketmelerinden dolayı, yaz aylarının iki-üç ayında sıkıntı çekmek zorunda kalıyoruz. Belediye olarak vatandaşlarımızın bilinçlenmesi, su sayaçlarının kullanımı ve şamandıra sisteminin yaygınlaştırılması için yoğun bir çalışma başlattık" dediler.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 16:37:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?