18
Mayıs
2024
Cumartesi
KOZLUK - BATMAN

Kaymakamdan icraatın içinden

Batman'ın Kozluk Kaymakamı İskender Yönden ilçede yapmış olduğu projeleri anlattı.

Yanıkkaya BATO Termal Otel toplantı salonunda kurum amirlerine hayata geçirdiği projeleri slayt gösterisiyle anlatan Kaymakam İskender Yönden, ilçede istihdam projeleri kapsamında tekstil atölyesi, bodur meyve ağaçları projelerini hayata geçirdiğini bildirdi.

Yönden, projeler için KÖYDES, devlet vatandaş işbirliği, İl Özel İdaresi, Avrupa Birliği (AB) Hibe Programları ve Dünya Bankası kaynaklarından harcama yaptıklarını anlattı. Yönden, ilçede göreve başladığında, öncelikle halkın devlete olan güveninin artmasını ve yeniden devlet - millet arasındaki köprülerin kurulmasını hedeflediğini anlattı.

Kaymakam Yönden, "İlçede öncelikli olarak eğitimin alt yapısını fiziksel ve zihinsel geliştirmeyi önemsedik. Tüm okulları onarımdan geçirdik. Fiziki kapasiteleri artırıldı, iyileştirildi. Öğrencileri, ek kurslarla ve yarışmalarla daha başarılı olmaları için teşvik ettik. OKS ve ÖSS'de başarıyı artırıp bunun meyvesini aldık. İlköğretimden sonra kızların ortaöğretimde barınabilecekleri 200 kişilik modern bir yatılı yurt kazandırdık. 2007-2008 eğitim ve öğretim yılında bir Anadolu lisesini hayata geçirdik. Öncelikle bir proje merkezi oluşturduk" diye konuştu.

Yönden, projeleri hazırlarken istihdam ve gelir getirici alanlara ağırlık verdiklerini belirterek, şunları anlattı:  "Amacımız ilçeyi o bölgede her yönü ile herkesin imrendiği örnek ve model bir ilçe yapmak. İlçe ve köylerde bakıma muhtaç vatandaşları yerinde saptadık. Bunların hayatlarını kolaylaştırıcı ve iyileştirici çalışmalar ortaya koyduk."

iha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 14:17:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?