18
Mayıs
2024
Cumartesi
KOZLUK - BATMAN

Kemik hastası kardeşlere evde eğitim

CAM KEMİK HASTASI KARDEŞLERİN OKUMA AZMİ

Batman'ın Kozluk ilçesindeki Akboğa ailesinin cam kemik hastası çocukları okuma azmi ve pozitif bakışları sayesinde amansız hastalıkları karşısında yıkılmadı.

Kozluk Yamaçlı Mahallesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi karşısında oturan Akboğa kardeşler, kendilerine evlerinde okuma fırsatı verildiği için çok mutlu olduklarını söylediler. Cam kemik hastası Elif ve Ahmet Akboğa, "Anne ve babamız bizleri hayata bağlayan en önemli güç kaynağımız. Onlar maddi-manevi her zaman bizim yanımızda oldular. Ve bir gün bile hastalığımız karşısında yakınmadılar. Bir evlat bundan daha fazla ne isteyebilir ki" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ayrıcalıklı hasta olarak sınıflandırdığı grupta yer alan ve evde ders gören Elif ve Ahmet Akboğa kardeşler uygulamanın Batman'daki ilk meyveleri oldu. Elif ve Ahmet Akboğa, derslerindeki başarılarıyla bu uygulamaya karşılık verirken en büyük hayallerinin arkadaşlarıyla sınıf ortamında ders görmek olduğunu söyledi.

Öğretmenlerinin ve arkadaşların takdirlerini toplayan iki kardeş, hafta içi her gün evlerinde sınıf haline getirilen odada 4-5 saat ders görüyor. Çalışkan ve başarılı kardeşler, "Okumayı çok arzuluyorduk. Ama, okula gittiğimizde arkadaşlarımızla istediğimiz gibi hareket etme fırsatımız olmuyordu. Çoğu kez kol ve bacaklarımızda kırılmalar meydana geliyordu. Geçen sene itibari ile Milli Eğitim Müdürlüğü bize evde ders görme imkanı sundu. Şimdi okuyor olabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Tekerlekli sandalyeye bağlı olmayı dert etmediklerini söyleyen Akboğa kardeşler sürekli birinin kendileriyle meşgul olmak zorunda kalmasından mahcup olduklarını dile getirdi. Abla Elif Akboğa, tek hayalinin akülü araç olduğunu ifade etti. Elif, kendi akülü aracına bineceği günü iple çektiğini söyledi. Baba Siraç Akboğa, "Çocuklarımın bu durumu bizleri çok üzüyor. Çocuklarımı her dört ayda bir İstanbul Tıp Fakültesi'ne iğne tedavisi için götürmekteyim. Yetkililerden çocuklarım için akülü özürlü aracı talep ediyorum. Maddi durumum akülü araç alacak kadar yok. Aksi takdirde iki saniye bile durmaz hemen bu isteklerini yerine getirirdim" ifadelerini kullandı.

CAM KEMİK HASTASI KARDEŞLERİN OKUMA AZMİ
CAM KEMİK HASTASI KARDEŞLERİN OKUMA AZMİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2010 Perşembe 14:29:04
Güncelleme :15 Ekim 2010 Cuma 00:01:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?