18
Mayıs
2024
Cumartesi
KOZLUK - BATMAN

Köprü eziyeti

Kozluk'ta 247 öğrenci, 2 yıldan bu yana köprü çilesi çekiyor.

2 yıl önce onlarca köyün ulaşımını sağlayan köprünün sel nedeniyle yıkılması ve yeni bir köprünün yapılmaması, köylü vatandaşlar kadar ilköğretim okulu öğrencilerini de mağdur etti. Dilimli İlköğretim Okulu’nda eğitim ve öğretim gören 247 öğrenci, köprünün ulaşıma kapalı olmasından ötürü yağmurlu ve karlı havalarda öğretmenlerin köye gelememesi nedeniyle eğitimden mahrum kalıyor.

Grup yolu olma özelliğini taşıyan ve 40 köyle bağlantı sağlayan köprünün 5 bin kişiye hizmet verdiğini belirten köylüler, özellikle kış aylarında büyük sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. Çayönü, Çay Merası, Dikbayır, Yemişli, Arıkaya, Yeşilyurt, Oyuktaş köy ve mezralarından taşımalı eğitimle Dilimli İlköğretim Okulu’nda okuyan öğrenciler, bahar aylarında dere yatağından geçiş yaptıklarını, ancak kış aylarında dere suyunun yükselmesi nedeniyle bu imkanlarının olmadığını, öğretmenlerin köye gelemediğini ve eğitimsiz kaldıklarını söyledi.

Köprüden geçişlerini sağlayan Çayönü Köyü ve Dilimli Mezrası sakinleri, kış aylarında yıkık köprünün ayaklarından geçtiklerini, bunun da beraberinde birtakım tehlikeler getirdiğini belirterek, "Köprünün olmaması nedeniyle öğrencilerimiz mağdur durumda. Acil hasta vakalarında da aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Köprüden geçerken düşüp ayaklarını ve ellerini kıran çocuklar var. Devlet, bu eziyeti bize reva görmemelidir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2005 Perşembe 10:32:30
Güncelleme :5 Mayıs 2005 Perşembe 18:07:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?