18
Mayıs
2024
Cumartesi
KOZLUK - BATMAN

O, hayata elleriyle bağlandı

Batman’ın Kozluk İlçesi Değirmendere Mahallesi’nde ikamet eden Uğur Acet, 2 yaşında geçirdiği ateşli bir hastalıktan dolayı belden aşağısı felç olunca, yaşama elleriyle bağlandı.

Belden aşağısı felç olan 14 yaşındaki Uğur Acet, hayata küsmek yerine 4 elle bağlandı. Evleri bir tepede bulunan Acet, tekerlekli sandalyesi olmadığı için elleri üzerinde yürümek zorunda kalıyor.

Yağmurlu ve karlı havalarda dışarı çıkamayan Acet, havanın güzel olduğu günlerde mahalleyi, elleri üzerinde dolaşıyor. Acet, hayırsever vatandaşlardan tekerlekli bir sandalye isterken, okumak istediğini de dile getiriyor.

Baba Sami Acet, çocuğunun 2 yaşında geçirdiği ateşli bir hastalıktan dolayı felç olduğunu belirterek, küçük yaşta onu okula gönderemediğini, yaşı geçince de okul yöneticilerinin çocuğunu okula kabul etmediğini söyledi.

Baba Sami Acet, "Oğlumu, küçükken felçli olmasından dolayı okula gönderemedim. Büyüyünce, okula gitmek istediğini söyledi. Elleri üzerinde okula gitmeye razı olduğunu belirtti. Okula başvurunca, ’yaşı büyük’ diye almadılar. Çocuğumun okuma arzusu kursağında kaldı. Oğlum büyüdükçe, elleri üzerinde yürümekte zorlanıyor. Maddi durumumuz elvermediği için bir tekerlekli sandalye alamadık. Hayırseverlerden tekerlekli sandalye istiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2005 Çarşamba 12:24:56
Güncelleme :4 Nisan 2005 Pazartesi 11:11:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?