17
Haziran
2024
Pazertesi
KOZLUK - BATMAN

Öğrenciler servissiz kaldı

BATMAN'DA TEHLİKELİ EĞİTİM YOLCULUĞU

Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı 6 köy ve mezrada yaklaşık 200 öğrenci, kilometrelerce yolu yaya olarak katederek okula gidiyor. Kozluk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ihaleyi yüksek kırımla başka bir firmaya vermesi üzerine minibüs sürücüleri öğrencileri taşımayı bıraktı. Öğrenciler velileriyle birlikte 7 ila 10 kilometre arasındaki yolu yürüyerek Bekirhan İlköğretim Okulu'na gitmek zorunda kalıyorlar.

Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Ulaşlı, Pınarbaşı, Kavaklı köylülerinin öğrencilerini taşıyan minibüslerin şoförleri ile firma arasındaki anlaşmazlık sonucu öğrenciler yaya kaldı. Köyden Bekirhan İlköğretim Okulu'na kadar yürüyen 200 öğrenciyi velileri koruyor. Öğrenciler, İran yolu güzergahı olan Kozluk-Batman kara yolunu zorluklarla ve tehlikeleri göze alarak aşıyorlar. Firma ile minibüsler arasındaki anlaşmazlıktan dolayı öğrencilerin bir haftadır yürüyerek okula gittiğini belirten velilerden Aydın Erkek, "Öğrencilerimizin okula gidecek halleri kalmadı. Her gün yürüyerek gidiyorlar ve okula geç kalıyorlar. Bu öğrencilerin günahı nedir? Batman-Kozluk kara yolunda bir gün bir kaza olacak diye korkuyoruz. Öğrencilerimizi okula kadar korumak zorunda kalıyoruz" dedi.

 

"ÖĞRENCİLER GEÇ KALIYORLAR"

Yıllardır taşımalı eğitimle okula giden öğrencilerin artık yürüyerek okula geldiklerini belirten Bekirhan İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Mehmet Şah Acar, "Öğrenciler bir haftadır geç geliyorlar. Bu sorunu üst düzey yöneticilerimize aktardık. Öğrencilerin derslerden geri kalmaları bizi çok üzüyor" dedi.

Bekirhan İlköğretim okulunun önüne gelen öğrenci velileri, taşımalı servis minibüsçüleriyle tartıştılar. Sınavlara hazırlandıklarını belirten öğrenciler ise, "Sınavlarımız var. Bizi bu duruma düşürenlerden davacıyız. Her gün aynı yolu yürüyerek katetmek istemiyoruz" dediler.

Öğrencilerle birlikte okula gelen velilerin, çocuklarının yorulmamaları için okul çantalarını taşımaları dikkat çekti. Bu arada firma yetkilileri, minibüsçülerin firmanın el değiştirmesi üzerine öğrencileri taşımak istemediklerini belirtti.

BATMAN'DA TEHLİKELİ EĞİTİM YOLCULUĞU
İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 01:18:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?