25
Mayıs
2024
Cumartesi
KOZLUK - BATMAN

Toplu sünnette skandal

BATMAN'DA TOPLU SÜNNET ŞÖLENİNDE BİR ÇOCUK AĞIR YARALANDI

Batman'ın Kozluk ilçesinde Valilik ve TPAO tarafından düzenlenen toplu sünnet töreninde bir çocuğun penisinin 3'te 2'si kesildi. Sünnet edilen çocuğun cinselliği tehlikeye girerken, aile suç duyurusunda bulundu. Sağlık Bakanlığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Batman Valiliği ile TPAO tarafından Kozluk ilçesinde dar gelirli ailelerin çocukları toplu sünnet ettirildi. Kozluk Devlet Hastanesi'nde görevli acil tıp teknisyeni Hasan Demir, 1.5 yaşındaki M.Ç.'yi sünnet ederken, penisini fazla kesti. M.Ç., Diyarbakır'da tedavi altına alınırken, ailesi suç duyurusunda bulunup, dava açmak için hazırlığa başladı. Batman Valiliği ve TPAO Batman Bölge Müdürlüğü geçen Haziran ayında dar gelirli ailelere yönelik il genelinde yaklaşık 500 çocuğu sünnet ettirdi. Kozluk Devlet

Hastanesi'nde yapılan toplu sünnete ilçede işsiz, 2 çocukları bulunan 28 yaşındaki Cuma Ç. ile eşi 24 yaşındaki Hatice Ç. da küçük oğulları M.Ç.'yi götürdü. Kozluk Devlet Hastanesi'nde acil tıp teknisyeni H.D., 10 Haziran'da çocukları tek tek içeriye alıp, sünnet etti. İddiaya göre, diğer çocukların sünneti yaklaşık 10-15 dakika sürerken 5'inci sırada sünnete alınan M.Ç.'nin operasyonu 1 saati aşınca, dışarıda bekleyen annesi Hatice Ç. ile amcası Medeni Ç., durumdan şüphelendi.

Diyarbakır'daki Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Plastik ve Yanık Cerrahi Servisi'nde görevli Dr. Mehmet Bozkurt, tedavi altına alınan M.Ç.'nin muayenesinde sünnet sırasında penisinin yarısından fazlasının kesildiğini ifade ederek, "Çocuğun tedavisi sürüyor. Daha öncede penisin kafasını yakıp veya kestiklerini görmüştüm. Ama ilk kez bu kadar ağır derecede bir vaka ile karşılaştık. Çocuk şu anda mesanesine takılan hortum ile tuvalet ihtiyacını karşılıyor. Ameliyat yapılıp normale dönmesi

için 16-17 yaşını beklemesi lazım. Çocuk şu anda mikrop kapma riski ile karşı karşıyadır. Penisinin 3'te 2'si kesilmiş, sadece 3'te biri kalmış. Tedavisi sürüyor" dedi.

Oğlunun ihmal kurbanı olduğunu söyleyen baba Cuma Ç., sorumlular hakkında dava açacaklarını söyledi. Sünneti yapan acil tıp teknisyeninin kendisiyle anlaşmaya çalıştığını ileri süren Baba, "Oğlumu sünnet eden doktor beni aradı. Bana bu işi fazla uzatmayın dedi. Gel anlaşalım dedi. Benim oğlumum erkekliği tehlikededir" dedi.

BATMAN'DA TOPLU SÜNNET ŞÖLENİNDE BİR ÇOCUK AĞIR YARALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2010 Perşembe 13:46:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?