25
Mayıs
2024
Cumartesi
KOZLUK - BATMAN

Yol sorunu boykota dönüştü

VELİLER KÖY DIŞINDAKİ OKULU BOYKOT KARARI ALDI

Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Geçitaltı köyünün okulunun köy dışında olmasına tepki gösteren veliler ve öğrenciler okulu boykot etti.

Pazartesi'den (Bugün) itibaren öğrencileri okula göndermeyeceklerini belirten öğrenci velilerinden Sabri Resul Gülşen, "Okulun köy dışında olmasından dolayı özelikle anaokuluna giden öğrencilerimiz gitmekte zorlanıyor. Sorunumuz çözülene kadar çocuklarımızı okula göndermeyerek boykot edeceğiz" dedi.

Geçitaltı köyünde eğitim sorunu boykota dönüştü. Okulun köyün uzağında yer aldığını dile getiren ve fiziki şartlarının da elverişsiz olduğunu ileri süren köylülerden Sabri Resul Gülşen, "Okul hem eski hem de köy dışında olduğu için çocuklarımız tehlikelerle karşı karşıya kalıyorlar. Günde dört kez aynı zorluğu yaşıyorlar. Bu sorun taşımalı veya köy ortasında okul yapılarak çözülebilir. Bu sorunun çözülmesi için okula giden yaklaşık 75 öğrenci okula gitmeyerek boykot etti. Kışın evden büyüklerin bile çıkamadığı köyde öğrenciler nasıl okula gidebilecekler? Yetkililerin bu sorunumuza duyarlılık göstermesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

VELİLER KÖY DIŞINDAKİ OKULU BOYKOT KARARI ALDI
VELİLER KÖY DIŞINDAKİ OKULU BOYKOT KARARI ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2010 Pazartesi 15:38:04
Güncelleme :11 Ekim 2010 Pazartesi 17:27:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?