18
Mayıs
2024
Cumartesi
SASON - BATMAN

12 yaşında öğretmen oldu!

Köy muhtarları bir araya gelerek öğretmen talebi için hazırladıkları dilekçeleri milli eğitim bakanlığına faksladılar. Batman’ın Sason ilçesi’nde öğretmen sıkıntısı nedeniyle yüzlerce öğrencinin okula gidemediği bildirildi. Sason’un 85 köyünden 30’una öğretmen ataması yapılmadığı için öğrenciler halen eğitim ve öğretime başlamazken, Güvercinlik köyünde öğrencilerin yardımına 5. sınıfta okuyan öğrenci arkadaşları yetişti.

22 hane ve 33 öğrencinin bulunduğu Güvercinlik köyünde öğrencilere 12 yaşındaki 5. sınıf öğrencisi ders veriyor. Okulun 5. sınıfına giden Oya Taşdemir(12) öğretmen ataması yapılıncaya kadar arkadaşlarının bilgilerini taze tutmak ve okuldan soğumamalarını sağlamak için öğretmenlik yapıyor. Sabahları arkadaşlarını toplayan ve topluca okula giden Oya öğretmen, arkadaşlarına sabah marşını okuttuktan sonra ders veriyor. Köydeki öğrenciler 5. sınıf öğrencisi olan öğretmenlerini harfiyen dinliyorlar. Oya Taşdemir ve diğer öğrenciler bir an önce okullarına öğretmen ataması yapılmasını istediler. Güvercinlik köyü muhtarı Sait Taşdemir, bu güne kadar yaptığı tüm girişimlerin olumsuz kaldığını belirterek, köy okullarına acilen öğretmen ataması yapılmasını istedi. Köy sakinlerinden Hayrettin Taşdemir ise, ’haydi kızlar okula’ kampanyasına destek vermelerine rağmen Milli Eğitim Bakanlığı’ndan aynı duyarlılığı göremediklerini söyledi. Taşdemir, öğretmen ataması yapılmaması durumunda çocuklarının serseri olma durumlarının bulunduğunu söyledi.
29 MUHTAR BİRLEŞTİ
Sason ilçesi’nde öğretmen atamasının yapılmadığı 29 köy muhtarı birleşerek Milli Eğitim bakanlığı’na öğretmen taleplerini içeren faks gönderdiler. Sason merkezde buluşan muhtarlar dilekçelerini hazırlayıp topluca PTT’ye giderek faksların gönderdiler. Muhtarlar öğretmensizlik nedeniyle yüzlerce öğrencinin açıkta kaldığını belirterek, öğretmen taleplerinin bir an önce giderilmesini istediler. Sason kaymakamı Hayati Taşdan ise, Sason genelinde 85 okul ve 9 bin 500 öğrencinin bulunduğunu, öğretmensizlik nedeniyle 35 köy okullarının kapalı olduğunu belirterek, norm kadroya göre 550 öğretmen olması gereken ilçelerinde 220 öğretmen bulunduğunu söyledi. Batman valiliğine yaptıkları girişimler neticesinde 60 vekil öğretmen kadrosu aldıklarını belirten Kaymakam Taşdan, öğrencilerin eğitimlerini sürdürmeleri ve kızların okuması için öğretmen sıkıntısının giderilmesinin elzem olduğunu sözlerine ekledi. Öğrenci velileri de ’haydi kızlar okula’ kampanyasına yetkililerin samimi olmasını isteyerek, öğretmen açığını giderilmesini talep ettiler.

Batmangazetesi
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2004 Pazar 11:53:55
Güncelleme :29 Ocak 2005 Cumartesi 17:21:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?