19
Mayıs
2024
Pazar
SASON - BATMAN

Öğrencilere kaplıca hediyesi

Batman'ın Sason ilçesindeki 1. dönem takdir belgesi alan lise öğrencileri Kaymakamlık tarafından 1 günlük kaplıca gezisine götürüldü.

2008-2009 eğitim-öğretim yılı 1. yarıyılda Sason Lisesi'nde takdir belgesi alan 82 öğrenci geziyle ödüllendirildi. Öğrenciler Sason yolu üzerinde bulunan Taşlıdere kaplıcasına götürüldü. Kaplıcada havuza girip eğlenen öğrencilere yemekten sonra Bato Termal Oteli konferans salonunda Sason Kaymakam Vehbi Bakır ve Sason Lisesi Müdürü Şener Meral, "Üstün Başarı" konulu bir seminer verdiler. Kaymakam Bakır konuşmasında özetle şunlara değindi:

"Sizler başarılı öğrencilerimizsiniz. Bu başarıyı üstün başarıya çevirmeniz gerekir. Sizlerin arkadaşlarınıza karşı örnek olma sorunluluğunuz var, sadece ders başarısıyla değil, örnek öğrenci, model öğrenci olarak da çevrenizi yönlendirmeniz lazım. Hedefinizi yüksek tutun, başarılarınızla çevrenizin dikkatini çekin, bulunduğunuz bölgede eğitim-öğretim noktasında bazı sıkıntılarınız olabilir. Bu yüzden mazeretlerinizin arkasına sığınmayın, çünkü üniversite imtihanında sıkıntılarla ilgili ek puan verilmeyecektir. Zaten ihtiyaçlar da hiçbir zaman bitmez, sizler çalışmalarınız sonucunda her şey olabilirisiniz veya olmayabilirsiniz, ama yaptığınız işi en iyi şekilde yapın. Günümüzde bilgi sahibi ve insani değerlere sahip olmak her şeyden daha üstün hale gelmiştir."

Okul Müdürü Meral ise üstün başarı konusunda, "Zamanınızı etkili olarak kullanın, öğrencilerin zamanını en çok çalan televizyon ve cep telefonudur. Bunlara sınır koymasını bilin. Dikkatli olun, sayısal işlemleri yazarak çalışın, kaygı ve stres zekaya fren görevi yaptığından uzak durun. Düzenli ders çalışın, tekrarlara önem verip derslere hazırlıklı bir şekilde girin. Fizyolojik olarak hazırlık yapın, kahvaltı yapmak başarıyı yüzde 20 arttırdığından kahvaltısız okula gitmeyin. Düzenli spor yapın. Oyuna yani terlemeye günde 1 saat zaman ayırın. Yorum yapabilme kabiliyetinizi geliştirin, Sınavlarda üstün başarı gösteren öğrencilerin ortak özellikleri, haftada 1 kitap bitirmeleridir. Sınavlarda da okuduğunu anlayan, anladığını yorumlayan, bunu da en kısa zamanda teste döken öğrenciler istenmektedir" dedi.

Seminerden sonra öğrencilere girişimciliği canlı olarak göstermek amacıyla Kaplıca yanında yapılan termal sera gezdirilerek seradaki yetkililerden bilgi alındı.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 19:13:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?