18
Mayıs
2024
Cumartesi
SASON - BATMAN

Sasonlu'lar yıkılan okullarını istiyor

 Batman'ın Sason İlçesi'ne Gürgenli Köyü Yuvalıçay mezrasında okul haline dönüştürdükleri evin bir bölümünün kar ve yağmur sebebiyle çökmesinin ardından köylüler, eğitimlerini sürdüren 40 öğrenci için yetkililerin binayı onarmasını bekliyor.
Çocuklarının eğitim ve öğretimden yoksun kalmaması için her fedakarlığı göze alan köylüler, okula dönüştürdükleri evin bir bölümünün yıkılmasına rağmen eğitime devam ediyorlar. Yuvalıçay mezrası sakinleri, evin bir bölümünün yıkılmasının kendilerini korkuttuğunu, ancak cehaletin daha korkutucu olduğunu bildikleri için tehlikeyi göze alarak çocuklarını yıkık haldeki binaya gönderdiklerini söylediler.
Kar ve yağmura yenik düşen okulun onarımını isteyen köylüler, eğitime verdikleri önemi devlet yetkililerinden de beklediklerini ifade ettiler. Köylüler, çocuklarının sağlıklı ortamlarda eğitim görmelerinin devletin görevi olduğunu dile getirerek, "Daha önce çocuklarımız taşımalı olarak eğitim görüyordu. Kaymakamlığın desteği ile bir evi okula çevirdik. Köydeki 40 öğrenci taşımalı eğitimden kurtuldu. Fakat son yağışlara dayanamayan okulun bir bölümü çöktü. Çocuklar şu an bir tarafı çökmüş okulda eğitim ve öğretimlerini sürdürüyorlar. Çocuklarımızın eğitiminin aksamaması için okulun onarılmasını veya yeni bir okul yapılmasını talep ediyoruz" diye konuştular.
BATMAN - İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2004 Cumartesi 02:13:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?