8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Dicle Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi

Tarihçe

Dicle Üniversitesinde, Mühendislik Mimarlık Fakültesi 1984 yılında kurulmustur. Mimarlık bölümü Diyarbakır’ da, İnşaat Mühendisligi bölümü Şanlıurfa’ da olmak üzere iki bölüm açılmıştır.

Mimarlık bölümü, ilk Bayındırlık Müdürlügünce tahsis edilen binada hizmet vermeye başlamıştır. 1986 -1987 egitim ögretim yılında, Fen Edebiyat Fakültesinde kendisine tahsis edilen alana taşınmıştır. 1992 yılından beri kampüs içersine taşındıgı binada hizmet vermektedir.

Harran Üniversitesinin kurulmasi nedeniyle, varolan İnşaat Mühendisligi bölümü Harran Üniversitesine bağlanmıştır. Diyarbakır’ da İnşaat Mühendisligi bölümü ile birlikte Maden Mühendisligi bölümü açılmıştır.

1993 – 1994 egitim ögretim yılında bu bölümlere ek olarak Elektrik ve Makina Mühendislikleri açıldı. 1996 yılında Fakülte Yönetim Kurulu, Üniversite Senatosu kararları ve YÖK Başkanlığı onayı ile Elektrik Mühendisligi bölümü, Elektrik-Elektronik Mühendisligi bölümü olarak degiştirilmiştir.

Kullanılabilir fiziki alan yaklaşık 28.000m2’ dir. 2005 yılı sonunda yapımı sürmekte olan 5.000m2 alanın mevcut alana eklenmesiyle, fiziki alanın 33.000m2 ye ulaştırılması planlanmaktadır.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Dicle Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi
Adres2 :Diyarbakır
Posta Kodu :
Telefon :+90 412 248 80 01/3600
Faks :+90 412 248 84 05
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.