3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi

Genel Bilgi

Şehirden 15 kilometre uzaklıktaki Üniversite Kampüsünde kendi inşaatı devam ederken, yapılan protokollerle şehir merkezindeki Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıklarına ait bina ve hastanelerde faaliyetini sürdürmüştür.

1981 yılı sonunda kendi binasına taşınmıştır. Fiskaya,dan hizmete açılan yeni yol ve köprü; fakülte-şehir arasındaki mesafeyi 3 kilometreye indirmiştir.Yeni binada 1200 yataklı eğitim ve araştırma hastanesi, poliklinik, klinik, dershane, laboratuar ve idari bloklar mevcuttur.Toplam kullanım alanı 192.000 m2 dir.

Fakültede 86 Profesör, 42 Doçent, 69 Yardımcı Doçent ve 3 Uzman ve 5 Okutman 357 Araştırma Görevlisi olmak üzere 562 öğretim elemanı görevli bulunmaktadır. 514 erkek ve 133 kız olmak üzere toplam 647 öğrenci okumaktadır. Tıp Fakültesinin eğitim süresi 6 yıldır. Tıp Fakültesinde 3 bölüm ve 40 Anabilim Dalı bulunmaktadır.

Son birkaç yıl içerisinde Üniversitemiz Hastanesine alınan Bilgisayarlı Beyin Tomografisi MR cihazı, Ultrasonografi, TV sistemli Röntgen Cihazı, Gama Kamera, Mamografi, Otoanalizör Cihazı ile satın alınan diğer modern tıbbi cihazlarla sağlık hizmetleri çok daha nitelikli ve verimli bir hale gelmiştir. Söz konusu cihazların hizmete girmesiyle büyük kentlere olan hasta akını büyük ölçüde azalmıştır. 1998 yılında hastanemiz bünyesinde açılan “Süleyman DEMİREL Diyaliz Merkezi” ile 2008 yılında hizmete giren Yanık Merkezi son teknoloji imkanları ile donatılmış olup, bütün bölgeye cevap verebilecek kapasiteye sahiptir.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Diyarbakır
Adres2 :Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi
Posta Kodu :21280
Telefon :0 412 248 80 01/16
Faks :
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.