3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

DİYARBAKIR'IN EN BÜYÜK İŞVERENİ TURKCELL OLACAK

Diyarbakır'da açılışını yaptığı çağrı merkezi yatırımıyla yaklaşık bin kişiye iş olanağı sunacak Turkcell, Erzurum'dan sonra Diyarbakır'ın da en büyük işvereni olacak..

Daşbakan Tayyip Erdoğan ve 6 Bakan'ın katılımıyla açılan Turkcell Diyarbakır çağrı merkezi 2009 yılı sonuna kadar bin kişiye istihdam sağlayacak. 12.3 milyon dolara kurulan Çağrı Merkezi'nde yıl sonuna kadar 400 kişi istihdam edilecek. 2009 yılı sonuna kadar bin kişinin çalışması planlanan çağrı merkezi, Turkcell'i telefonla arayan müşterilerin yüzde 13'üne yanıt verecek. 2009 yılı sonunda ise Diyarbakır'dan Turkcell çağrılarının yüzde 37'si yanıtlanacak.

YILDIRIM'IN ÖNERİSİ

Turkcell girişimi olan Global Bilgi, çağrı merkezi yatırımıyla artık Diyarbakır'ın en büyük iş vereni. Bir rüyanın gerçek olduğunu belirten Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın önerdikleri 5 il arasından Diyarbakır'a çağrı merkezi kurulmasını tavsiye ettiğini belirterek, "Çağrı merkezlerini doğuya taşımaya devam edeceğiz. Büyük şehirlerdeki yoğun trafik ve yer sıkıntısı bu bölgelerde yok. Üstelik çalışacak eleman bulmakta zorlanmıyoruz" dedi. Ciliv Sabah'a yaptığı açıklamada "Türkiye'ye geldiğimizde en büyük isteğim Karadeniz'den Güneydoğu'ya her alanda Turkcell hizmetlerini ve yatırımlarını taşımaktı. Erzurum'dan sonra Diyarbakır'ında en büyük işvereni olmak bize gurur veriyor" şeklinde konuştu.
.

Timur Sırt - SABAH
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 18:11:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?