3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

TERÖR TAŞERONLUĞU YAPANLAR KÜRT VATANDAŞIMIN TEMSİLCİSİ OLAMAZ

Erdoğan’ın geldiği Diyarbakır’da kepenkler kapatılırken, gün boyu olaylar yaşandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dicle Üniversitesi’nin yeni akademik yılının açılışı ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Diyarbakır’da kepenkler kapatılırken, gün boyu olaylar yaşandı. İzinsiz gösteri yapanlar, kentin değişik cadde ve sokaklarına barikat kurup lastikleri yakarak kendilerine müdahale eden polisle çatıştı. Polis, göstericileri dağıtmak için zaman zaman havaya ateş açarken, biber gazı kullandı. Gösteriler nedeniyle Başbakan Erdoğan’ın tüm geçiş yollarında olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Erdoğan’ın inişi nedeniyle Diyarbakır Havaalanı çevresi tamamen boşaltılırken, geçiş yollarında Özel Harekat Timleri, keskin nişancılar yerleştirildi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne ait Sikorsky helikopter gün boyu kenin üzerinde uçtu.

Erdoğan, Dicle Üniveristesi’nde bir grup öğretim üyesinin protestosuyla da karşılaştı. AKP’den 22 Temmuz seçimlerinde milletvekili adayı olan ve daha sonra Dicle Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof.Dr. Ayşegül Jale Saraç’ın atanmasını protesto eden 40 öğretim üyesi Erdoğan’ın konuştuğu Spor Salonu’nu terk ederek dışarıya çıktı. Başbakan Erdoğan Dicle Üniversitesi’nin yeni akademik yılı için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kent merkezindeki görüntülere sert çıktı. Erodğan özetle şöyle konuştu:

İŞTE KONUŞMADAN BÖLÜMLER

Dünyada Diyarbakır'a benzeyen çok az bölge vardır. Öyleyse tarih denildiğinde bu bölgenin üniversiteleri akla gelmeli. Bu bölgenin üniversiteleri dünyaya sesini duyurmalı Diyarbakır'da son 6 yılda kazandırdığımız derslik sayısı 3356'dır. Diyarbakır'da 25 bin 570 kızımızı okullu yaptık.Son 6 yılda 91 bin 272 öğrencimize destek verdik. Terörü hiçbir yatırımı ertelemenin bahanesi olarak görüp terörün ekmeğine yağ sürmüyoruz. Terör örgütü kan dökerek bölge halkını sindirmeye çalışıyor. . Evini kaybeden, hayvanlarını kaybeden vatandaşlarımıza şu ana kadar 600 trilyon ödeme yaptık. Diyarbakır'da tarıma verdiğimiz destek 6 yıl içinde 1 katrilyon...

Tehditten kapanıyor

Diyarbakırımızın bugün bazı bölgelerinde kepenkler indirilmişse bunun nedeni terör örgütünün tehditleridir. Bir taraftan demokrasiden yana olduğunu söyleyeceksin, bir taraftan hukuktan yana olduğunu söyleceksin, öbür taraftan vatandaşın esnafın ticaret yapmasını tehditle ortadan kaldıracaksın. Türkiye demokrasi, ifade özgürlüğü konusunda çağdaş standartı yakaladıkça terör örgütünün paniği artıyor. Uyuşturucu kaçakçılığı, terör taşeronluğu yapan bir örgüt benim Kürt kökenli vatandaşlarımın temsilcisi ve sözcüsü olması asla söz konusu değildir. Bölgenin geriye gitmesine demokratik ve ekonomik gelişmelerinin yavaşlamasına asla izin vermeyeceğiz.

Belediyeye eleştiri: Diyarbakır’da DTP’li belediye başkanlarını da isim vermeden eleştiren Başbakan Erdoğan, “Diyarbakır’a gelirken şehrin halini gördük, bu şehre bu pislik yakışıyor mu? Yerel yöneticiler görmüyor mu? Temizlik elemanları yok mu? Bu yakışıyor mu? İşte halkım gereken dersi vermeli” dedi.

‘Buyrun ben Başbakan...’

Erdoğan, Turkcell Çağrı Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan çağrı merkezi salonunu dolaşırken merkeze gelen telefona cevap verdi. Telefonu cevaplayan Başbakan Erdoğan, “Alo buyrun. Ben Başbakan Recep Tayyip Erdoğan. Talebinizi alalım, ama çok fazla şeyler de istemeyin” dedi. Çağrı merkezini arayan vatandaş ise bir süre şaşkınlık içinde kalarak, telefona çıkan kişinin Başbakan olduğundan emin olmadığı için “Aslında ben kontör yüklemek için aramıştım. Neyse daha sonra ararım” dedi.

DİYARBAKIR'I YÖNETENLERİN ÇÖP ARABALARI YOK MU

"Yardımlar için "Siz siyasi propaganda yaptınız" diyorlar. Bunlar sobası olmayan bir vatandaşımın evine gitmemişler ki, bunlar aşı olmayan vatandaşımın evine gitmemişler ki. "Siz dilenciliğe alıştırıyorsunuz halkı" diyorlar. 17 milyon yoksulluk sınırında yaşayan insanımız var. Biz "Git başının çaresine bak" diyebilir miyiz? Bu Diyarbakır'ın çöp arabası yok mu. Sokaklar neden böyle. Bu yakışıyor mu? Bunlara gereken cevabı siz vereceksiniz. . Medeniyet dediğimiz şey temizliktir, sudur, sevgidir, saygıdır.

TARİH BİZİ KARDEŞ YAPMIŞ

Tabi ki Diyarbakır'da bundan rahatsız olan, konut inşaatında sorun çıkaranlar var. Çünkü en büyük istismar araçlarını kaybediyorlar.
Ocak'tan itibaren TRT Kürtçe yayına da başlıyor. İlk etapta 12 saat olarak planladığımız yayınları kısa sürede daha da arttırabiliriz
Türkiye ne güvenliğinden ne de insan haklarından taviz verecek
Tarih bizi bir ve bütün yapmış, birbirimize kardeş yapmış. Bunu bozmaya çalışan her kim olursa olsun bizzat bu ülkenin kardeşliğinden gereken cevabı alacaktır.

KÜRESEL KRİZ BİZİ TEĞET GEÇECEK

Bir küresel ekonomik kriz yaşanıyor ve bu krizde inşallah bizi teğet geçecek. Bizi diğerlerini vurduğu gibi kesinlikle vurmayacak. Çünkü biz rehavete düşmedik, işi sağlama aldık. Önüne gelenin bir sıfır eklediği bir paramız vardı ama biz bu altı sıfırı attık. Enflasyon patlar dediler, ama patlamadı. Yüzde 30’dan şu an 11’deyiz.

Vatan
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 15:48:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SELAMİ GÜN IP: 78.188.62.xxx Tarih : 27.10.2008 19:39:02

HAYIR CANIM NE ALAKASI VAR KİMSE YOKTU Kİ MİTİNGDE SERT KONUŞSUN BOŞUNAMI CHP LİDERİ BAYKAL DEMEDİ Mİ ERDOĞANA SEN DİYARBAKIRDA KEDİ GİBİSİN KEPENKLER FALAN KAPALIYDI ANLAŞILAN OKİ DİYARBAKIRDA SANDIĞA GÖMÜLECEK CHP AKP ZİHNİYETİ SAYGILARIMLA