3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

10 bin kişi yağmur duasına çıktı

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden biri olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 1933 yılından buyana yaşanan kuraklık nedeniyle yüzbinlerce hektar hububat alanı tarlada kururken, Diyarbakır'da 10 bin kişinin katılımı ile yağmur duası yapıldı.

Kent merkezindeki buğday tarlasında yapılan yağmur namazında dualar okunduğu sırada vatandaşlar gözyaşlarını hakim olamadı. Türkiye'nin en bereketli topraklarının bulunduğu, Fırat- Dicle havzasının son yılların en büyük kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı belirtildi. Yağışların yüzde 50 oranında azaldığı Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin başta Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman ve Adıyaman illerinde ekilen yüz binlerce hektar buğday, arpa ve mercimek aşırı sıcaklık nedeniyle tarlada kurudu. Mart ve Nisan ayında beklenen yağışların düşmemesi üzerine vatandaşlar, yağmur duasına çıkmaya başladı. Diyarbakır'da Mustazaflar Derneği öncülüğünde yağmur duası yapıldı. Batıkent semtinde bulunan buğday tarlasında yapılan yağmur duasına çocuk, kadın yaklaşık 10 bin kişi katıldı. İmamlar eşliğinde kadın ve erkekler ayrı saf tutarak namaz kıldıktan sonra kalabalık grup hep bir ağızdan dualar okudu. Duaların okunduğu sırada bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı.

Yöre halkı, "Ekinlerimiz hepsi kurudu, Hayvanlarımız meralarda yiyecek bulamıyor. Allah dualarımızı kabul edip yağmur yağdıracaktır" şeklinde konuştu. Yapılan duaların ardında vatandaşlar sesizce dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2008 Pazar 17:57:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim içgil IP: 88.230.65.xxx Tarih : 28.04.2008 00:43:27

allah kabul etsin.ama ne yüzle allaha yalvaracaklar şaşırıyorum israflar şükürsüzler hadsafa ulaştığı bi zamnda rahmet isterler işleri yoluna girdimi arkalarını çeviriler..