3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

100 bin metrekare kaldırım yapılacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir Lise Caddesi'nde devam eden kaldırım çalışmalarını inceleyerek, kent genelinde 100 bin metrekarelik alana kaldırım döşeneceğini söyledi.


İlk kademe Belediyeleri ile birlikte kent genelinde hummalı bir şekilde kaldırım çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, Lise Caddesi'nde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Çalışma alanlarında incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir kent genelinde 100 bin metrekarelik alanda kaldırım döşeneceğini belirtti. Baydemir'e, DTP'nin Yerel Yönetimler Sorumlusu Mehmet Abbasoğlu, DTP Diyarbakır İl Başkanlığı yöneticisi Celal Yoldaş, Yenişehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Erden, Yenişehir Mahalle Muhtarı Mehmet Demir ve Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler çalışanları eşlik etti.


Çalışmalara ilişkin Fen İşleri Daire Başkanı Bülent Uçan'dan bilgi alan Baydemir, ziyaret ettiği esnaf gruplarına büyük bir özen içinde devam eden kaldırım çalışmalarının en geç 10 gün içinde tamamlanacağının müjdesini verdi. Lise Caddesi üzerindeki esnafla sohbet eden Baydemir, belediye çalışmalarını anlatırken, esnafın da görüşlerini aldı. Zozan Çayevi'nde vatandaşlar ile oturup çay içen Baydemir, Büyükşehir Belediyesi ve ilk kademe belediyelerinin ilgili birimlerinin kent genelinde birçok alanda hummalı bir çalışma yürüttüklerine dikkati çekti.
Baydemir, Büyükşehir Belediyesi olarak 5 ay içinde 25 bin metrekarelik alanda kaldırım döşerken yıl sonuna kadar 45 bin metrekarelik alana kaldırım döşeneceğini ve ilk kademe belediyeleri ile birlikte toplamda 100 bin metrekarelik alanda kaldırım döşeneceğini söyledi.

Belediye Başkanı Baydemir ile sohbet eden vatandaşlar ise, belediyenin yürüttüğü çalışmaları takip ettiklerini ve oldukça memnun kaldıklarını belirttiler.

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 18:50:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?