3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

100 yıllık köyde okul sevinci

Çınar ilçesine bağlı Yuvacık köyünde 100 yıl sonra ilk defa okul açılışı yapılırken, Yuvacık köyü sakinleri ilk defa Vali görmenin sevincini yaşadı. Okulun açılışınan katılan Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eğitimin en önemli meseleleri olduğunu söyledi.

'Temel Eğitime Destek Programı' kapsamında Çınar ilçesine bağlı Yuvacık köyünde Yuvacık İlköğretim Okulu'nun açılışı yapıldı. Yaklaşık 1 Milyon YTL'ye mal olan 12 derslikli okulun açılışına Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Çınar Kaymakamı ve Vali Yardımıcısı Hasan Tanrıseven, Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Adnan Öktüren, Yuvacık köyü sakinleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmamasının ardından başlayan okul açılışının programında bir konuşma yapan Vali Hüseyin Avni Mutlu, eğitimin en önemli meseleleri olduğunu ifade ederek, bunu her fırsatta belirttiğini söyledi. Vali Mutlu, "Eğitim sorunun çözememiş bir insanın kalkınma hamlesini tamamlaması mümkün değildir. Eğitim her zaman birinci öncelikli meselemizdir. Diyarbakır'ımızda eğitime dönük çalışmaları çok süratli bir şekilde izlemeye devam ediyoruz" dedi.

Çınar Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven ise, açılışı yapılan okulunun sevincini yaşadıklarını belirterek, "İlçemizin en büyük köylerinden biri olan bu köyde okul açılışı yapmak çok duygu verici. Okul, yaklaşık 1 milyon YTL'ye mal oldu. Herkese hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Törende öğrenciler şiir okuduktan sonra okulun açılışı gerçekleştirildi. Açılışı gerçekleştiren Vali Mutlu okulu gezerek Diyarbakırspor Başkanı Adnan Öktüren ile birlikte öğrencilere kitap ve Diyarbakırspor forması dağıttı. Açıllış sonrasında Vali Mutlu okul çıkışı öğrencilerin "En Büyük Vali Bizim Vali" tezahüratları karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Vali Mutlu ve beraberindekiler köylü kadınlarla bir süre sohbet ettikten sonra Yuvacık Sağlık Ocağı'nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 17:15:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?