3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

112 acil personeline ödül

Diyarbakır'da 3 Ocak 2008 tarihinde Final Dershanesi önünde meydana gelen patlama sonrasında yaralı vatandaşların olay yerinden alınarak hastaneye intikallerinde üstün başarı gösteren 112 Acil Sağlık personeli Vali Hüseyin Avni Mutlu tarafından takdir belgesiyle ödüllendirildiler.

Patlama sonrasında, olay yeri ile kamu ve özel hastaneler arasında koordinasyonu sağlayarak, yaralıların en kısa sürede tedaviye alınmalarını sağlayan Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Nihat Yavuz, Dr. H. Hakan Karakaş, Yataklı Tedavi Şube Müdürü Şerif Çağer ile 112 Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Abdullah Pekok, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ile birlikte doktor ve hemşireler takdir belgesiyle ödüllendirildiler. Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından gönderilen takdirnameler Sağlık Müdürü Dr. Namık Kemal Kubat tarafından hak sahiplerine verildi. 112 Acil Sağlık hizmetleri personelinin her zaman için büyük bir özveriyle çalıştığını belirten Sağlık Müdürü Dr. Namık Kemal Kubat, "Patlama gecesinde görevli arkadaşlarımızın yanı sıra istirahatta olan arkadaşlarımız da anında görev yerine gelerek büyük bir özveri göstermişlerdir. Sağlıkta çalışan doktor, hemşire, ebe ve diğer sağlık personelinin hiçbir zaman mesaisi yoktur. Bunun da en yakın örneğini dershane önünde meydana gelen patlamada gördük.

Mesai bitmesine rağmen ve istirahatta olmanıza rağmen tüm personelimiz anında görev yerlerine giderek, olayda yaralanan vatandaşlarımızın hastanelere sevki yapılmıştır. Bundan dolayı göstermiş olduğunuz bu başarıdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Hüseyin Avni Mutlu ayrıca olay gecesi Diyarbakır Devlet Hastanesi ve Çocuk Hastanesi Acil Servisi'nde görevli olan personeli de takdir belgesi ile ödüllendirdi.

.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 18:37:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?