3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

15 bin kişi TOKİ için sırada

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Diyarbakır'da 8 bin 640 modern konut yapılacağını söyledi. Hükümetin uygulamaya geçirdiği GAP Eylem Planı çerçevesinde bölgenin 4 yıl içerisinde eğitim, sağlık, ekonomi ve sosyal hayatta çağ atlayacağını ifade eden Vali Mutlu, Diyarbakır ve çevre illeri birbirine bağlayan 400 kilometrelik şehirlerarası yolun duble yol çalışmaları kapsamına alındığını kaydetti.


Türkiye'de yaşanan hızlı nüfus artışı ve hızlı kentleşme sebebiyle oluşan konut ve kentleşme sorunlarının çözümü için 81 il ve ilçelerinde 250 bin konut yapmayı planlayan AK Parti hükümeti, gecekondulaşmanın yoğun yaşandığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde binlerce konut projesini hayata geçiriyor. Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, TOKİ tarafından Diyarbakır ve ilçelerinde 8 bin 640 modern konut yapılacağını söyledi. Yöre halkının gecekondulardan modern, yaşanılır konutlara geçeceği müjdesini veren Vali Mutlu, "Toplu Konut İdaresi ülkemizin konut sektöründe ihtiyaca cevap veren önemli bir kurumumuzdur. Ülke genelinde yapmış olduğu projelerin en güzel örneklerini Diyarbakır'da inşa etmektedir. Vatandaşlarımız daha konforlu mekanlarda daha nitelikli şehirsel alt yapı, imar içerisinde huzurlu yeşillik alanlarda yaşamak istiyor. Diyarbakır'da toplam 8 bin 640 konut yapılacak, 4 bin 745 konut hak sahiplerine teslim edildi. Projeler büyük hızla devam etmekte. Bu modern konutlar sadece kent merkezinde
değil TOKİ'nin neredeyse her ilçede şantiyesi var" dedi.


Vali Mutlu, ''TOKİ konut yapmış olduğu yerlerde ayrıca sosyal donatılara da çok önem veriyor. Konutların içerisinde mutlaka ticaret merkezleri, sağlık ocağı, karakol, okul, kapalı spor salonları gibi tesisler yapıyor. Sadece eğitim alanında 13 ilköğretim okulu, 3 lise, 10 kapalı spor salonu, 4 cami , 1 kreş ve 5 ticaret merkezi yapılacak" şeklinde devam etti.

15 BİN KİŞİ KONUT İÇİN BAŞVURDU
Hükümetin başlatmış olduğu GAP Eylem Planı çerçevesinde bölgenin 4 yıl içerisinde eğitim, sağlık, ekonomi ve sosyal hayatta çağ atlayacağını ifade eden Vali Hüseyin Avni Mutlu, bölgede huzur ve istikrarın hakim olduğunu söyledi. Mutlu, ''TOKİ tarafından Diyarbakır'da yapılan modern konutlara sahip olmak için binlerce vatandaş aylar öncesinden sıraya girdi. Şilbe mevkiinde yapılan 1.2.3 ve Üçkuyularda alt gelir ve yoksul grubu için yaptırılan 2 bin 802 konuta sahip olmak için kira öder gibi ev sahibi
olmak isteyen yaklaşık 15 bin kişi müracaat yaptı'' ifadelerini kullandı.

KÖY YOLLARINDA ÇALIŞMA YAPILIYOR
Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) sadece enerji ve sulama olmadığını, projenin sosyal yönlerinin de bulunduğunu ifade eden Vali Mutlu, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Valilik İl Özel İdaresi ekipleri tarafından şehirlerarası ve köy yollarında başlatılan çalışmaların büyük hızla sürdüğünü belirterek, "Diyarbakır-Elazığ, Batman, Mardin ve Şanlıurfa'yı birbirine bağlayan yaklaşık 400 kilometrelik yol çalışmaları devam ediyor. 2008-2012 yılları arasında Diyarbakır bölgesinde duble yol çalışmalarının bitirilmesi hedefleniyor. Ulaştırma Bakanlığı'ndan gelen ek ödenekler ile çalışmalar süratli bir şekilde devam ediyor. Bu dev proje tamamlandığında insanlarımız daha konforlu güvenilir yollarda seyahat etme imkanı bulacak" şeklinde konuştu.


Diyarbakır Valiliği İl Özel İdaresi ve KÖYDES projesi kapsamında yolu olmayan köy kalmazken, hiç yolu olmayan Kulp ilçesinde bağlı Akçasır, Kayacık, Alaca ve Ağaçkorur köyleri, Cumhuriyet tarihinden bu yana ilk kez yola kavuştu. Ayrıca köy yolları kapsamında 5 bin 337 büz, menfez ve köprü yapıldığı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 12:19:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?