3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

15 günde Yeşil kart

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 'Yeşil kart'ta yeni dönem başladı. Kaymakam Vekili Dr. Hasan Tanrıseven tarafından başlatılan yeni uygulama ile yeşil kartta bekleme süresi 15 günü geçmeyecek.


Diyarbakır'ın en büyük ilçelerinden olan ve 52 bin yeşil kartlının bulunduğu Bismil'de yeşil kart sorununa Kaymakam Vekili Dr. Hasan Tanrıseven el koydu. Vatandaşların konu ile ilgili şikayetlerini değerlendiren Kaymakam Tanrıseven'in talimatı ile İlkadım Bürosu yeniden dizayn edilerek, personel takviyesi yapıldı. Büroda tahkikatların aylarca sürmesinin önüne geçmek için 4 ayrı komisyon kuruldu. İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Ercan Yıldız ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Metin İçel ile birlikte İlkadım Bürosu'nda incelemelerde bulunan Kaymakam Tanrıseven, yeni düzenleme ile yeşil kartta bekleme süresini en çok iki hafta olmak üzere ayarladıklarını belirterek, "Acil durumlarda çok daha kısa sürede de yeşil kart veriyoruz. İlkadım Bürosu'nda bugün git yarın gel dönemi sona ermiştir. Yeşil kartta azami bekleme sürelerini belirten tabloları İlkadım Bürosu'na astık. Hizmette sayın Valimiz Hüseyin Avni Mutlu'yu örnek aldık. Süresinde hizmet alamayan vatandaş doğrudan bana gelsin" dedi.


İlkadım Bürosu'na müracaatta bulunan vatandaşlar, "Eskiden yeşil kartın vizesi için bile aylarca kurumları dolaşıyor, araya adam koyuyorduk. Şimdi 1-2 haftada tüm işlerimiz görülüyor. Hızlı ve güler yüzlü hizmet var. Bu yeniliği getiren Kaymakamımıza teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

..
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 13:34:39
Güncelleme :5 Haziran 2008 Perşembe 13:37:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmetustundas IP: 88.229.191.xxx Tarih : 7.06.2008 12:49:34

15 günde yeşil kart verilebiliniyorsa Kaymakam beye çok teşekkür edilir. Böyle çalışkan kişilerin varlığı bizi mutlu ediyor. Darısı diğerlerinin başına